TOROSLAR’IN SEMALARINDAKİ MODEL UÇAKLAR NEFES KESTİ

Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsünü düzenlenen ‘Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği’ndeki’ gösteriler nefes kesti.

Mersin, Adana, Gaziantep ve bir çok ilden model uçak tutkunlarını bir araya getiren şenlik, Toroslar Belediyesi, Mersin Üniversitesi Spor Kulübü ile Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu işbirliğinde gerçekleştirildi.

Toroslar Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi’ne tahsis ettiği Korukent Mahallesi’ndeki 17 dönümlük model uçak pist alanında yapılan etkinliğe; Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve model uçak tutkunları katıldı.

Model uçak ve helikopterlerin gösteri uçuşu yaptığı etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, Toroslar Belediyesi’nin katkıları ve Mersin Üniversitesi’nin destekleriyle Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini belirtti. Atilla; “Havacılığı yaygınlaştırmak ve gençlere havacılığı sevdirmek amacıyla düzenlenen bu etkinliğe sağladığı katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra söz alan MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ise, Mersin Üniversitesi olarak hava sporlarını çok önemsediklerini vurgulayarak; “Model Uçak pist alanını inşa ederek Üniversitemize ve Mersin’e kazandıran vizyon sahibi, sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da Toroslar Belediyesi olarak bölgede her türlü sporun yapımına vesile olmaya çalıştıklarını kaydederek, Türk gençliğini havacılık sporuna yönlendirebilmek için THK Kurumu ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde Model Uçak Şenliğini organize ettiklerini söyledi.

Model Uçak Pist alanı projesinin hayata geçirilmesi için kendilerine talepte bulunan Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Korukent Mahallemizdeki 17 dönümlük alanı Model Uçak Pist alanı olarak düzenledik. Buranın şehrimize de ayrı bir güzellik ve değer kattığını düşünüyorum” dedi.

Etkinliği 3 Mayıs’ta düzenlemelerinin de ayrı bir önemi olduğunu hatırlatan Başkan Tuna; “3 Mayıs 1935, Türkkuşu’nun açılış günü. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün havacılığa verdiği önemin ve değerin tarihidir. Birçok havacının ve özellikle de Sabiha Gökçen gibi bir kadın havacının yetişmesine vesile olmuştur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “İstikbal Göklerdedir”, “Göklere hakim olamayan bir milletin gelecekle ilgili endişesi vardır” ifadeleri ile de havacılığın önemini ortaya koymuştur. Bu tesisimiz ile Türk havacılığının gelişmesine katkı sağlayacağız. Belediye olarak bölgemizde sporun her branşının yapılması yönünde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah bu projelerin toplamı, Türk gençlerinin sağlıklı yetişmesine vesile olacaktır” dedi.

Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de Model Uçak Pistini Mersin’e kazandırdığı için Başkan Hamit Tuna’ya teşekkür ederek; “Burada büyük bir emek ve özveri var. Belediye Başkanımız Hamit Tuna’ya Türk havacılığına sunduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından THK Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi tarafından, havacılık faaliyetlerine sunduğu katkılardan dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya birer plaket takdim edildi.

Model uçak tutkunları sırasıyla model uçaklarını Toroslar’ın semalarına kaldırarak gösteri uçuşu yaptılar. Büyük bir beğeni ile izlenen gösteriler izleyenlerde tatlı bir heyecan yaşattı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.