KARDEŞ ŞEHİR HEYETLERİ İÇİN TÜRK GECESİ DÜZENLENDİ

15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne katılan kardeş şehir heyetleri için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ev sahipliğinde Türk Gecesi düzenlendi.

FESTİVALE KARDEŞ ŞEHİRLERDEN TAM NOT…

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in davetlisi olarak 15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne katılan, kardeş şehir belediye başkanları ve meclis üyelerinden festival tam not aldı.

Turizm ve Sanat Festivaline Polonya-Wodzislaw Slaski, Almanya-Gladbeck, Letonya-Talsi, Litvanya-Trakai, Litvanya-Silute, Litvanya-Karaim Turkleri “Birlik”halk dansları grubu, Rusya-Murmansk, Rusya-Zelenegorsk ve Rusya-Dergaci’den 70’in üzerinde üst düzey katılım oldu. Başkan Yücel’in, dün akşam onurlarına düzenlene akşam yemeği ve Türk Gecesi’nde konuşan kardeş şehir belediye başkanları, kendi şehirlerinde de her yıl festivaller düzenlediklerini ancak Alanya’nınki kadar kapsamlı ve çeşitli olmadığını belirttiler. Konuk başkanlar Başkan Yücel’i ve emeği geçenleri tebrik ettiler.

TÜRK KÜLTÜRÜNDEN ÖRNEKLER SUNULDU

Festivalin uluslararası boyutu nedeniyle Alanya’da bulunan kardeş şehir heyetlerine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Filika Restoran’ta Türk Gecesi düzenleyerek kaynaşma yemeği verdi. Gecede geleneksel eğlence ve Türk Kültüründen örnekler sunuldu. Otantik Halk Dansları Topluluğu, misafirler için Kütahya yöresine ait Asker Uğurlama, Ferace Zeybeği ve Antep Yöresi oyunlarını sergiledi. Misafirlere yöresel yemekler sunuldu, Türk geleneğine uygun mevlit ve nişan törenlerinde dağıtılan bisküvi arası lokum ikram edildi.

MUZ LİFİNDEN PANO…

Kardeş şehirler onuruna verdiği kaynaşma yemeği ve hediye değişim programında Başkan Yücel, konuklarına 15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin teması muz lifinden yapılan panolar hediye etti. Yücel, kardeş şehir delegasyonlarına Muz Lifi Projesi hakkında da bilgi verdi.

“KARDEŞ ŞEHİRLERİMİZLE SOSYAL VE EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”…

Kardeş şehirlere hitaben yaptığı konuşmada Alanya’daki yerleşik yabancı sayısı ve turizm potansiyeli hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Yücel, kardeş şehirlerle sosyal ve ekonomik ilişkileri devam ettirmek istediklerini söyledi. Beldelerin Alanya’ya bağlanmasıyla birlikte kardeş şehir sayısının 24’e ulaştığını, bunlardan da 16 tanesi ile sürekli temas halinde olduklarını belirten Yücel, “Tüm kardeş şehirlerimizle ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve turizm alanındaki ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz. Sizlerle ileriye dönük projeler yapmayı planlıyoruz. Şehrimiz çok kültürlü, çok dinli bir mozaik. Biz atalarımızdan aldığımız hoşgörü kültürünü günümüzde de en iyi şekilde yaşatıyoruz. Bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.