TOROSLAR’DA, GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN 22 DEZAVANTAJLI BİREY, TEŞEKKÜR BELGELERİNİ ALDI

Toroslar Belediyesi tarafından uygulanmakta olan “İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ (İSKEP) kapsamında verilen ve 22 dezavantajlı bireyin katıldığı uygulamalı girişimcilik eğitimi sona erdi.

İŞKUR ve KOSGEB’in de desteklediği girişimcilik eğitimini alan ve kendi işini kurmak isteyen kursiyerlere teşekkür belgeleri düzenlenen bir programla verildi.

Toroslar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, İSKEP Projesi Girişimcilik Eğitim Uzmanı Abidin İçden, Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata ve kursiyerler katıldı.

Belge takdim töreni öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediyeciliğin sadece fiziki zeminleri iyileştirmek olmadığını belirterek, bu nedenle sosyal belediyecilik çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ve ilk sosyal sorumluluk projelerini 2005 yılında hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Tuna; “Öncelikli olarak işsiz ve mesleksiz insanları meslek sahibi yapmak amacıyla bir yandan meslek edindirme kursları açarken diğer yandan da Mersin’e Avrupa Birliği Projeleri kazandırıyoruz.2005 yılında başlattığımız sosyal sorumluk projelerimizde gelinen noktaya baktığımızda ciddi anlamda mesafe kat etmişiz. Bu projelerimizi uygularken kurumlar arası diyaloglu çalışmanın da en güzel örneğini sergiliyoruz. Birlikte çalıştığımız Üniversitelerimize, tüm kurumlarımıza ve İSKEP projesi kapsamında verilen uygulamalı girişimcilik eğitimine sunduğu katkılarından dolayı Girişimcilik Eğitim Uzmanı Abidin İçden’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Toroslar Belediyesi’nin hedef grup olarak belirlediği ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik uygulanan projede girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 22 dezavantajlı bireye de yatırım yapacakları alanlarda başarılar dileyen Başkan Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak projelerinin sürdürülebilirlik noktasında devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu da Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya Mersin’de hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinden dolayı teşekkür ederek; “İŞKUR olarak Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği İSKEP projesine katkı sunmuş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduk. Proje kapsamında uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlayan girişimci adayların bizlere vereceği en büyük iltifat, açtıkları işyerlerinde açılış kurdelelerini kesmektir” dedi.

Konuşmaların ardından; mezuniyet keplerini giyen kursiyerlere teşekkür belgelerini; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri takdim ederken, pasta kesimi ile devam eden programda daha sonra, kursiyerler hep birlikte belediye hizmet binası önünde keplerini fırlatarak, başarılarını kutladılar.

Kendi geliştirdikleri iş projeleri ile girişimcilik desteklerinden yararlanabilecek olan 22 dezavantajlı bireye; İŞKUR tarafından 36 bin TL, KOSGEB tarafından ise 30 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Kursiyerlere ayrıca KOSGEB’in hazırlayacağı sertifikaları da önümüzdeki süreçte düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.