ALANYA’DA 20 İŞYERİ DAHA KAPATILACAK

Encümende hanutçuluk, çığırtkanlık, etiket ve kaldırım işgalleri ile ilgili tutanakların görüşüldüğünü açıklayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gelecek hafta 20 işyerinin daha 2 ila 7 gün arası ticaretten men edileceğini söyledi.

Hanutçuluk ve çığırtkanlık yaptığı gerekçesiyle hafta başında 7 işyerinin 7 gün süreyle kapatılması üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, “Toplumun huzuru, bizim için her şeyden önemli” dedi.

YÜCEL, “TOPLUMUN DÜZENİNİ VE HUZURUNU BOZDURMAYIZ”

Encümen Toplantısında, hanutçuluk, çığırtkanlık, kaldırım işgalleri ve etiket konusunda esnafın uyması gereken kurallarla ilgili bir çok karar aldıklarını belirten Belediye Başkanı Yücel, “Bu konularda yapacağımız düzenlemeleri de Encümenimizde karara bağladık. Çünkü toplumun huzuru bizim için her şeyden önemli.” dedi.

YÜCEL: “DİLENCİLERİ İHBAR EDİN”

Şehre çok sayıda dilencinin giriş yaptığını tespit ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Yücel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Son günlerde bölgemize minibüslerle otobüslerle Suriyeli vatandaşlar ve ona benzer birkaç grup dilenci gelmekte. Gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekse de zabıta ekiplerimiz gece sabaha kadar bunları bertaraf etmekle uğraşıyor. Eğer bizim gözden kaçırdığımız, bizim göremediğimiz kişiler varsa, halktan bunlarla ilgili bize ihbar yapmalarını istiyoruz. Biz kanuni süreçleri uygulatıyoruz. Çünkü halkın huzurunu kimsenin bozmaya hakkı olmadığını düşünüyorum”.

5 BİNİN ÜZERİNDE İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTIK

Alanya Belediyesi’nin, Ramazan etkinlikleriyle ilgili çalışmaları hakkında da bilgi veren Yücel, 5 binin üzerinde yoksul ve ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldığını söyledi.

“Bizim göremediğimiz, duymadığımız aile varsa, onlar da Belediyemize müracaat edebilir.” diyen Başkan Yücel, her akşam Eşgilik Düğün Salonu’nda verilen iftar yemeklerine de dikkat çekti. Her akşam bin 500 kişiye iftar yemeği verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yücel, yemek programının Ramazan sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

RAMAZAN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ

İskele rıhtım bölgesinde devam eden “Ramazan Meydanından Esintiler” programıyla ilgili de hatırlatmada bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meydanda yüz yıllar öncesinin Ramazan kültürünün yaşatıldığını söyledi. Yücel, “Örflerimizi ve kültürümüzü yaşatmak adına İskele Rıhtım bölgesinde başlattığımız Ramazan etkinliklerimiz devam ediyor. Tüm halkımız bu etkinlikleri beğeniyle izliyor. Programlar Ramazan sonuna kadar devam edecek” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.