KÜÇÜK KARİKATÜRİSTLER MEZUN OLDU

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Biriminin çocuklar için düzenlediği “Karikatür Okulu” ilk mezunlarını verdi. Karikatürist Atilla Yakşi’nin eğitmenliğinde 6 hafta süren Karikatür Okulu’nu 49 çocuk, başarıyla bitirdiler.

Çocuk Haklarının toplumun tüm kesimlerince öğrenilmesi için başarılı çalışmalar a imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Biriminin, çocuklar için açtığı Karikatür Okulu çalışmalarını tamamladı.

ek-2

Yedi yılda 10 bin çocuk ve yetişkine ulaşarak, Çocuk Hakları konusunda eğitim veren Çocuk Hakları Birimi, çocukların yaratıcılığının gelişmesi, istismardan korunma ve çocuk hakları konularında farkındalık yaratma amacıyla çocuklar için Karikatür Okulu açtı. Yoğun isteğin olduğu Karikatür Okuluna 8-12 yaşlarında 49 çocuk katıldı. Üç ayrı atölyede eğitim gören çocuklar, ‘Çocuk Hakları’na yönelik toplumsal olayları kendi bakış açılarıyla karikatürize ederek kağıda yansıttılar.

Çocuklar, karikatür sanatını eğlenerek öğrenirken, Çocuk Hakları Biriminin başarılı uzman eğitmenlerinden ‘Çocuk Hakları’ konusunda bilgi aldılar. Çocuklar öğrendiklerini hayal güçlerinin yardımıyla ve kendilerine özgü çizgilerle başarılı eserler ortaya çıkardılar. 49 çocuk katılım belgesini almadan önce Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak’tan karikatürlerinin yayınlanacağı ve sergileneceği müjdesini aldılar.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi’nin çalışmalarının çok başarılı olduğunu söyleyen anne-babalar, çocuklar ve gençler için Eskişehir’de gerçekleştirdiği projeler için Başkan Yılmaz Büyükerşen’e minnettar olduklarını söylediler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.