Başkan Sözlü: “Yaşasın Türk halkları… Yaşasın Turan coğrafyası”

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı sergisi açıldı

Serginin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan güvenlik güçlerine başarı, şehitlere Allah’tan rahmet dilerken “Yaşasın Türk halkları…Yaşasın Turan coğrafyası” dedi

93 RESSAMIN TUVALİNDEKİ ADANA, SERGİLENMEYE BAŞLADI

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 33 ülkeden 93 ressamın katıldığı ve bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Adana’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görerek 75. Yıl Sanat Galerisi’nde bir hafta boyunca Türk Dünyası’nın 93 ressamının tuvaline yansıyan Adana resimleri, sergilenmeye başladı. Serginin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Zeytin Dalı Harekatı’nda milli bekamızı korumak için çarpışan güvenlik güçlerine başarı, şehitlere Allah’tan rahmet dilerken kentin belediye başkanı olarak 22-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Türk Dünyası ressamlarının Adana’yı resmettiği Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yapmaktan bahtiyar olduğunu ifade etti.

ad2

“ADANA, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAKTIR”

Adana’nın kültürün ve sanatın başkenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini, Türk Dünyası’nın birbirinden kıymetli ressamlarının tuvalinde Adana’yı görmenin kendileri için bir övünç kaynağı olduğunu aktaran Başkan Hüseyin Sözlü, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’na genel koordinatörlük yapan eşi Zeynep Sözlü’ye özellikle teşekkür etti. Çalıştayın geçen yıldan daha geniş, daha estetik bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “İnanıyorum ki sanatçısı, aydını konuşan bir Adana, refah toplumunu inşa etmiş bir Adana olacaktır. Sanatı, kültürüyle konuşan bir Adana Türkiye’ye örnek olacaktır. Sanatçıların kullandığı dil, huzur ve barış iklimine en fazla katkıyı koyacaktır” dedi.

“YAŞASIN TURAN COĞRAFYASI”

Yanı başımızda teröristlerin ortaya koymuş olduğu huzursuzluktan dolayı bir sınır ötesi harekatı olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “Emin olun ki orada sanatçılar konuşsaydı, sanatın dili orada egemen olsaydı, hakim olsaydı bugün bir askeri operasyona fırsat olmazdı, gerek de kalmazdı. Sanatçıların sesi daha çok çıkmalı. Ülkemizin aydınları, sanatçıları daha çok konuşmalı, hoparlörlerden daha çok bizim gibi siyasetçiler değil sanatçıların sesi çıkarsa muhakkak ki yaşadığımız dünya, daha çok barışın, huzurun iklimine etki edecektir. Onun için ben sanatçıları ülkemizin gelişmesi ruhen incelmesi hususunda yegane kaynağımız, güç kaynağımız olarak görüyorum. Allah onları var etsin. Yaşasın Türk halkları Yaşasın Turan coğrafyası” dedi.

Serginin açılış töreninin ardından katılımcılara sertifika verilirken Başkan Hüseyin Sözlü, ressamlarla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi tarihi taş bina önünde fotoğraf çekildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.