Başkan Kocamaz: Hepinizi 1923 Ruhuyla Buluşmaya Davet Ediyorum.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 4 Şubat Pazar günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 1923 projenin toplu açılış ve temel atma töreni öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen basın toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal, Yenişehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Ateş, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, Mezitli Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa İzci, Mersin TÜRKAV Başkanı Mustafa Tekerek, Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

m2

Devlet Bahçeli 4 Şubat’ta Mersin’de

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 4 Şubat Pazar günü Mersin’i şereflendireceğini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 4 yıldır vatandaşlarımıza sunduğumuz projelerin açılışını gerçekleştirecek. Tabi bu 1923 projenin tamamı açılış değil, bir kısmı temel atma töreni. Bunları üst üste koyduğumuzda yapılan hizmetler, sunulan projeler 1923’ün çok üzerinde. Ancak 1923 ruhu, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra çok daha fazla önem kazandı. Bizde bu anlamlı rakamı belirledik ve cumhuriyet ruhunu yaşatmak ve hepimizin görevlerini hatırlatma amacıyla bunu belirledik” dedi.

İlçe ilçe 1923 proje…

1923 Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nin ilçe ilçe rakamlarını basın mensupları ile paylaşan Başkan Kocamaz, “Değerli arkadaşlar Akdeniz İlçesi’nde 189, Mezitli İlçesi’nde 112, Toroslar İlçesi’nde 218, Yenişehir İlçesi’nde 153, Anamur İlçesi’nde 116, Aydıncık İlçesi’nde 57, Bozyazı İlçesi’nde 62, Çamlıyayla İlçesi’nde 73, Erdemli İlçesi’nde 182, Gülnar İlçesi’nde 88, Mut İlçesi’nde 175, Silifke İlçesi’nde 132, Tarsus İlçesi’nde 173 ve 196 genel proje olmak üzere 1923 projenin açılış, temel atma ve tanıtımı gerçekleştirilecek. Tabi bu projelerin bir kısmı vatandaşların acil ihtiyacını gidermek konusunda ele alınmış, bir kısmı bir tarım bölgesi olan Mersinimizin tarımda gelişmesi yönünde verilen destekler, bir kısmı da özellikle sosyal ağırlıklı projeler. Fakru zaruret içerisindeki vatandaşlarımıza verilen destekler anlamında hazırlanmış” şeklinde konuştu.

“Gece-gündüz demeden koşturuyoruz”

30 Mart 2014 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı devraldıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Büyükşehiri Adana’dan Antalya’ya kadar olan vilayet sınırları ile örtüşmüş bir hizmet alanında üretmeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyecilikteki temel kavramı üretken belediyecilik anlayışı biz de her gün yeni yeni projelerle bölgemizin ihtiyaçlarını önemlilik sırasına göre değerlendirerek, bütçemiz kaynakları içerisinde değerlendirerek üretmeye çalışıyoruz. Böylesine büyük bir alanda yaklaşık 1 milyon 800 bin nüfus karşılığı olarak gelen bütçe karşısında bütün problemlerini bir anda çözme şansımız olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kocamaz, geçmişten gelen tecrübeli birikimleri ile gece gündüz demeden koşturduklarını dile getirerek, “Geçmişten gelen tecrübelerimizle birikimimizle milliyetçi belediyecilik anlayışının üzerimize yüklediği bu sorumlulukla gece gündüz demeden koşturuyoruz. İnşallah pazar günü Genel Başkanımız hem ülkenin içinde bulunduğu durumu bizimle paylaşacak değerlendirmeler yapacak, hem de Büyükşehir Belediyemizin ortaya koyduğu hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturmak üzere Mersin’de olacak. Biz gerekli hazırlıkları yaptık. Bütün vatandaşlarımızı Cumhuriyet Meydanı’nda 1923 ruhuyla buluşmaya davet ediyorum.

Son olarak gelen şehit haberleri üzerine duyduğu üzüntüyü ifade eden Başkan Kocamaz, “Maalesef Mersin’de artık her hafta bir şehit cenazesi kaldırıyoruz bugünde Anamur’da bir şehidimizi kara toprağa teslim edeceğiz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.