SP’nin Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Erkal oldu

Saadet Partisi(SP), Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski belediye başkanı ve eski AK Parti Milletvekili Ahmet Münir Erkal’ı aday gösterdi.

SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, parti binasında yaptığı açıklamada, iktidara büyük destek vermesine karşın Malatya’nın her sahada ihmal edildiğini belirtti. Kentin yeniden ihya edilmesi için çabalarının her geçen gün yoğunluk kazanarak sürdüğünü söyleyen Asiltürk, şöyle devam etti: “Her daim rahmet ve minnet ile yâd ettiğimiz Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın tohumlarını attığı ve inşasını gerçekleştirdiği Milli Görüş geleneğinin hayata geçirdiği belediyecilik, Türkiye’de sadece yerel kalkınma hamleleri ile şehirleri imar etmekle kalmamış, aynı zamanda temiz toplum, temiz siyaset ilkesini yerelde başlatarak şehirleri ilkeli siyaset ile yönetilmesinin başarılı örneklerini sunmuştur. Bugün Türkiye’yi yöneten ve belediyelerin büyük bölümünü elinde tutan AKP iktidarına mensup 600 belediyenin rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ile muhatap olması, Türkiye’nin gerçek anlamda kirli bir siyaset ile yerel yönetimler batağına saplandığını göstermektedir. Öyleyse, çare Türkiye’de milli ve manevi değerlerin aydınlattığı yolda, hukukun üstünlüğünü, liyakati ve ehliyeti esas alan, şehirde yaşayan tüm insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet verecek Milli Görüş belediyeciliği ile yeniden buluşturmanın tam zamanıdır.”

Erkal’ı Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak belirlediklerini açıklayan Asiltürk, “1989-1999 yılları arasında bugün Malatya’da belediyecilik adına hangi kurum ve sistem varsa büyük bölümünün mimarı olarak iki dönem Malatya Belediye başkanlığı yapan ve uyguladığı özgün yerel yönetim politikaları ile Türkiye çapında değer atfedilen bir siyasi şahsiyet olan yüksek mimar Ahmet Münir Erkal’ı Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İslâmi değerlerimizin inşa ettiği ve bizim sarsılmaz referans noktalarımızdan biri olan ‘Emaneti ehline veriniz’ şiarının bir gereği olarak, Yüksek Mimar Sayın Ahmet Münir Erkal’ın partimizin Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı olması konusunda yürüttüğümüz görüşmeler ve diyalog sonucunda Malatya’nın yeniden ihyası zemininde mutabakata varılmıştır. Ahmet Münir Erkal, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde de son 10 yılda rant merkezli AKP belediyeciliği ile tahrip ve talan edilen Malatya’nın yeniden ‘İnsanca yaşamanın mümkün kılındığı’ bir şehir kimliğine kavuşturulması konusunda da Malatya’nın en büyük umudu olacaktır.” ifadelerini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.