AKP’li Ünye Belediyesi’nde yeni başkandan sürgün gibi operasyon

Görevden alınan AKP’li Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yerine, belediye meclisince vekil olarak seçilen ‘yeni başkan’ Mehmet Yaşar Sezgül, halefinin tüm ‘A takımını’ sürgüne gönderir gibi dağıttı.Eski Başkan’ın yakın çalışma ekibinde bulunan 6 kişiden 3’ü ‘süpürgeci’ 2’si çöp kamyonu şoförü birisi de zabıta olarak görevlendirildi. Yeni Başkan, eski başkanın icraatı olan Millet Kıraathanesini de kapatma kararı aldı.

İçişleri Bakanlığınca hakkında yürütülen soruşturmayı gerekçe göstererek Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı 16 Kasım günü görevinden uzaklaştırmıştı. Çamyar’ın yerine de Ünye Belediyesi olağanüstü meclis toplantısında, Ünye Belediyesi Meclisi 1’inci Başkan Vekili AKP’li Mehmet Yaşar Sezgül ‘vekil olarak’ görevlendirildi. Geçtiğimiz hafta görevine başlayan ‘Yeni Başkan’ın ilk icraatı ise halefinin ‘A Takımı’nı dağıtmak oldu.

unye2

Görevden alınan eski başkanın A Takımı sürgün yedi.

8 KİŞİDEN 6’SI TEMİZLİKÇİ KADROSUNA KAYDIRILDI
2014’ten beri Ahmet Çamyar’ın yakın çalışma ekibinde bulunan 8 kişiden 6’sı belediyenin temizlik işleri müdürlüğünde görevlendirildi.

FOTOĞRAFÇISI SÜPÜRGECİ, KORUMASI ÇÖP KAMYONU ŞOFÖRÜ OLDU!

Eski Başkan Çamyar’ın Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İlhan Kartal ‘zabıta’, fotoğraçıları Murat Çakır ve Mücahit Yurtseven ile koruması Ali Kılıç ‘süpürgeci’, sekreteri Kenan Keskin ile şoförü Serkan Güven ise ‘makam şoförü’ olarak görevlendirildi. Özel kalem müdürlüğünde görevli kıdemli 2 memur ise şimdilik koltuklarını korudular.

ŞAŞKINA DÖNDÜLER

Yıllarca başkanlık makamında görev alan 6 belediye çalışanı, kendilerine yapılan tebligatla şoke oldular. Çalışanların bir hafta içerisinde belediyenin temizlik işleri müdürlüğündeki görevlerine başlamak zorunda oldukları belirtildi. Seçimlere sayılı günler kala ‘sürgüne maruz kalan’ çalışanların umutsuz bekleyişi sürüyor.

MİLLET KIRAATHANESİ DE KAPATILIYOR

Öte yandan yeni başkanın, geçtiğimiz Şubat ayında hizmete sunulan Millet Kıraathanesi konsepti ile hizmet veren İkinci Bahar Lokali’i de kapatma kararı aldığı öğrenildi. AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya attığı ‘Millet Kıraathanesi’ projesinden önce hizmete sunulan lokalde; sabahları ücretsiz çorba, gün içerisinde ise yine ücretsiz poğaça ve çay ikramı yapılıyor, dileyenlere de kitap, dergi ve gazete okuma imkânı sunuluyordu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.