İnce’den Gökçek’e suç duyurusu

inceCHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Muharrem İnce, Mansur’un adaylığından inanılmaz rahatsız. El altından Youtube’a devamlı Mansur klipleri düşürerek son anda Mansur’un adaylığını engellemeye çalışacak” sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnce ve Gökçek arasındaki twitter atışması adliyelik oldu. Öncekki gün twitter’den “AKP’de işler karıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının değiştirileceği iddiası doğru mu? Ali Babacan aday mı?” diye yazan İnce’ye Gökçek, “Muharrem demedi deme, istediğin kadar çırpın seni aday yapmazlar” mesajıyla karşılık vermişti. Gökçek, ayrıca, “Muharrem İnce, Mansur’un adaylığından inanılmaz rahatsız. El altından Youtube’a devamlı Mansur klipleri düşürerek son anda Mansur’un adaylığını engellemeye çalışacak. El altından Mansur’un MHP’deki eski bantlarını gazetecilere sızdırdığı söyleniyor” iddiasında da bulunmuştu.

Bu sözler üzerine CHP’li İnce avukatı Haluk Pekşen aracaılığıyla Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:

KİŞİLİK HAKLARI İHLAL: Şüpheli İ.Melih Gökçek 07 Ocak 2014 tarihinde ‘twitter’ adlı sosyal paylaşım sitesinde müvekkil Muharrem İnce’yi hedef alan hakaret ve iftira içerikli iletiler yayınlayarak müvekkilin kişilik haklarını ihlal etmiştir. Şüpheli İ. Melih Gökçek ‘@06melihgokcek’ adlı hesabından; ‘Muharrem İnce Mansur’un adaylığından inanılmaz rahatsız..el altından youtube’a devamlı Mansur klipleri düşürerek son anda Mansurun adaylığını engellemeye çalışacak… El altından Mansur’un MHP’deki eski bantlarını gazetecilere sızdırdığı söyleniyor… Muharrem demedi deme… İstediğin kadar çırpın seni aday yapmazlar…” şeklinde ifadelerde bulunmuş, açıkça görüleceği üzere müvekkile karşı suçlayıcı bir tavır benimsemiş, alenen hakaret etmiş ve iftirada bulunmuştur.

ÇİRKİN İFTİRA: Hiç şüphe yoktur, şüphelinin gerek üslubu gerekse kullandığı ifade son derece ağır ve rencide edicidir. Kaldı ki ‘el altından Mansur’un MHP’deki eski bantlarını gazetecilere sızdırdığı söyleniyor’ diyerek, Sayın Müvekkilimizi suçlayıcı bir hitap ile çirkin bir iftiraya alet etmeyi amaç edinmiş, müvekkili haksız itham altında bırakmaya çalışmıştır. Söz konusu iletide de basın yoluyla yayın yapılması suretiyle bir takım asılsız iddialarla iftirada bulunularak, müvekkil zan altında bırakılmıştır. Söz konusu iletilerde müvekkil ‘birilerinin ayağını kaydırmaya çalışan bu amaç için hukuka aykırı işler yapan’ kimseymiş gibi gösterilmiş bu tür isnatlarda bulunulmuştur. Tüm bunlardan ötürü şüphelinin iftira suçundan da yargılanması gerekmektedir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.