CUMHURDA BİRLİK ÜLKEDE DİRLİK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, bu hafta bir araya gelerek yerel seçimlerde iş birliği için son noktayı koyacaklar.

■ GÖRÜŞME BU HAFTA
DEVLET Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı çerçevesinde, yerel seçimlerde yapılacak iş birliğine son şeklini vermek üzere hafta içinde bir araya gelecekler. MHP; Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayacağını açıklarken, Erzurum ve Denizli adaylarını da geri çekti.

■ İSTANBUL’A YILDIRIM

AK PARTİ, Ankara ve İzmir adaylarını açıkladı. İstanbul’da TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Adana, Mersin, Manisa, Osmaniye, Muğla ve Aydın’da aday açıklamadı. Bu illerin durumu iki liderin görüşmesinden sonra kesinlik kazanacak.

Gözler, Cumhur İttifakı’nı yerel seçimde de sürdürme kararı alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yapacağı görüşmeye çevrildi.

CUMHURDA BİRLİK

MHP lider Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur ittifakı çerçevesinde, yerel seçimlerde yapılacak işbirliğine son şeklini vermek üzere hafta içinde bir araya gelecekler. MHP Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayacağını açıklarken, Erzurum ve Denizli adaylarını da geri çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakı çerçevesinde, yerel seçimlerde yapılacak işbirliğine son şeklini vermek üzere hafta içinde bir araya gelecekler. Liderlerin görüşmesinden önce iki partinin temsilcilerinden oluşan heyetler sıkı bir çalışma ile işbirliğin ayrıntılarını belirlediler. İki lider daha önce yaptıkları açıklamalarda karşılıklı jestlerin olabileceğini söylemişlerdi.

MHP Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayacağını açıklarken, Erzurum ve Denizli adaylarını da geri çekti. Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara ve İzmir’le birlikte 74 ilde adaylarını açıkladı. İstanbul’da TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Adana, Mersin, Manisa, Osmaniye, Muğla ve Aydın’da aday açıklamadı. Bu illerin durumu iki liderin görüşmesinden sonra kesinlik kazanacak. CHP ile İP arasındaki iş birliği çalışmasında da sona gelinirken, teknik detayların tamamlanması bekleniyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.