Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Başkanlık Döneminde Ailesi ve Kendi Üzerine Edindiği Mülklerin Listesi

2014 yılı öncesi bu kişiler üzeride hiçbir MÜLK BULUNMAMAKTADIR.

Maltepe-Ali_KILIC-mal-artisi

Ali Kılıç
Maltepe Belediye Başkanı

1964 yılında Tunceli Pülümür’de doğdu. Lise yıllarını siyasal fırtınalar içinde geçirdi.

1980’de yurtdışına çıktı. Almanya’da eğitimini tamamladı ve gazeteciliğe başladı.

Uzun yıllar Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yaptı. Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.

Avrupa’nın en güçlü göçmen örgütü olarak kabul edilen Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevini devraldığında, henüz 30 yaşındaydı.

Daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı olarak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı toplumsal mücadeleyi örgütlü olarak yükseltti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı, Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

2014 Yerel Seçimlerinde yüzde 49.30 oy alarak Maltepe Belediye Başkanı seçildi.