Harran’da MHP Adayı Özyavuz’a Sevgi Seli

AK Parti ve MHP’nin ittifak işbirliği kapsamında Harran ilçesi ittifak gereği MHP’ye verildi. Bu kapsamda MHP’nin Harran adayı olan Mahmut Özyavuz’u büyük bir kitle karşıladı.

Cumhur ittifakından belediye başkan adayı olan isim Mahmut Özyavuz oldu. Harran’da ittifak adayı coşkuyla desteklendi. Harran’da ittifak belediye adayı Mahmut Özyavuz, büyük bir coşkuyla karşılandı. daha öncede Harran’da Türkiye birincisi olan MHP ‘yi bu defa ittifakla Türkiye birincisi yapacağını söyledi.

Özyavuz, 85 bin 319 Harranlı ’ya Söz Verdi

Yaşının da genç olmasıyla Harran gençliği içerisinde popüler olan Mahmut Özyavuz, Harran gençlerinden büyük destek gördü. Gençler için tüm Harran halkı için ne gerekiyorsa onu yapacağını da vurguladı. Genç başkan meydandaki coşkulu kalabalığa seslenerek; Allah’ın izniyle 85 bin 319 Harranlı kardeşimin belediye başkanı olacağım. Herkesin emrinde olacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Dedi Gençler için tüm Harran halkı için ne gerekiyorsa onu yapacağını da vurguladı.

Şanlıurfa’da yerel seçim heyecanı son hız devam ediyor. Muhalefet tarafında ve AK Parti ile MHP’nin ittifak seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’da yerel seçim nabzı oldukça yüksek geçiyor. Son olarak Şanlıurfa’da AK Parti ile MHP arasında ittifak yapılacak mı sorusu da cevabını buldu.

AK Parti’nin Şanlıurfa’da Harran ilçesi üzerine MHP ile ittifak kurarak Harran’ı MHP’ye bıraktı. Yani AK Parti Harran’da aday çıkartmayıp MHP’nin adayı olan Mahmut Özyavuz’u destekleyecek.

Son seçimlerde MHP önde götürdü

Peki, Mahmut Özyavuz ne kadar etkili olur? Oy potansiyeli nedir? Ona bakacağız. Mahmut Özyavuz’un Harran bölgesinde oy potansiyeli oldukça yüksek bir isim. Her kesim tarafından sevilen Özyavuz’un MHP’den aday olması bölgede ayrı bir gücü ortaya çıkartıyor. Seçmenin tabanı MHP kökeni olan Harran’da daha önceki seçimlerde MHP’nin AK Parti ile başa baş götürdüğü istatistiklerde de belli oluyor.

2013-2014 yerel seçimlerinde tekrardan MHP’den Belediye Başkan Adayı olan Mahmut Özyavuz’un 12 bin 297 oy, AK Parti’nin ise 14 bin 697 oy aldığı görüldü. Aradaki oy farkının bin civarında olduğu düşünüldüğü takdirde Özyavuz’un Harran’da en büyük konumunda. Türkiye genelinde yapılan genel seçimlerde ise MHP önde götürdü.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.