Özcan: AK Parti ve MHP Aynı Söylemi Söylüyor

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özcan, meclisin tatile girmesiyle soluğu memleketi Şanlıurfa’da aldı. İlk ziyaretini AK Parti Şanlıurfa İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığına yapan ve yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özcan, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına hızlı başladı. Cumhur ittifakının adayı Mahmut Özyavuz’un Seçim bürosunda vatandaşlara seslenen TBMM İdare Amiri Doç. Dr. Halil Özcan, öncelikli temennilerinin ittifakın Harran’a hayırlar getirmesi ve birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu söyledi.

Kırsalda aile ziyaretlerine başlayan AK Vekil Doç. Dr. Özcan, Harran ilçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik’i ziyaret edip, ilçeyle ilgili istişare ettikten sonra, AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz ve teşkilat üyelerini ziyaret ederek, 31 Mart yerel seçimleri hakkında istişarelerde bulundu.

İttifaka zarar verecek, eylem, hareket, davranış kabul edilemez

Daha sonra Harran Cumhur İttifakının adayı Mahmut Özyavuz’un Seçim Bürosunu ziyaret eden TBMM İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özcan, bir süre istişare ederek, başarılar dileğinde bulundu.

Seçim Bürosunda toplanan Harranlı vatandaşlara seslenen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili TBMM İdare Amiri Doç. Dr. Halil Özcan, alkışlar arasında İlçe Başkanı ve oradakileri sevgi, saygı, muhabbetle selamladığını belirterek, “Öncelikle ittifakımızın Harran’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Başta temennimiz birlik beraberlik ve kardeşliktir. Ondan sonra seçim gelir. Ben teşkilatımıza da uğradım. Hepimiz ittifaka AK Partililer olarak ittifaka zarar verecek, eylem, hareket, davranış Genel merkezimiz ve bizim tarafımızdan hiç kabul edilemez. İnşaallah herkes buna uyacak. Bizler her fırsatta geleceğiz, gerek kırsala çıkacağız, gerekse sizinle, gerek adayımızla, inşaallah Büyükşehir Belediye Başkanımızla da geleceğiz, bazı programlara katılacağız. 3 – 5 gün sonra inşaallah bizi göreceksiniz sahada. Burada hepimiz akrabayız, kardeşiz, dostuz. Hiçbir olumsuzluğa, gerek paylaşım, gerek söz kesinlikle kullanmayalım. Seçim bir gün biter. Cenabı Allah kime nasib etmişse; bize düşen çalışmak, sonucu tabiki Cenabı Allah’tan bekleyeceğiz. 10 yıldır bende Milletvekiliyim. Harran, Akçakale ve özellikle sınıra kadar olan bu bölgede tek hassas olduğum konu sizin huzurunuz, birliğinizdir. Hiç şahsi meselelere girmedik, sizlerde izliyorsunuz zaten, göz önünde. Her gittiğimiz yerde kimseyi kimseye karşı güçlendirmedik, akrabalar arası sorunlara girmedik. Çünkü onun vebali çok büyüktür” dedi.

AK Parti MHP aynı söylemi söylüyor, neden biz tefrikaya düşelim

AK Vekil Doç. Dr. Özcan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sellallahu aleyhi vesellem)‘in fitne ile ilgili hadis-i şerifini okuyarak, “Bunlara çok dikkat etmeliyiz. Dedikodular, olumsuzluklara hiç mahal vermeyelim. Hepiniz akrabasınız, yüz yüze bakacağız. Her gün karşılaşıyoruz, düğünlerimiz, ta’ziyelerimiz, üzüntülerimiz, sevinçlerimiz hepsi bir. Aynı şeyleri hitab ediyoruz. Yeter ki, biz samimi olalım. Önce kendi şahsımızla samimi olalım, sonra halkımızla, bölgemizle. Kim ne derse desin, burada yapılan ittifaka kimsenin itirazı olmaması lazım. Çünkü konuşurken biz bir beka sorunu var diyoruz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bir beka sorunu var diyorsa, inanın yüzde yüz (% 100) orada bir beka sorunu vardır. Demeyin ki, bölgesel değildir beka sorunu. Beka sorunu 780 bin Kilometrekare Türkiye’yi ilgilendiren, bütün şer odakları birleşmiş iken biz Milliyetçi Hareket Partisi ile aynı duyguları, maddi manevi değerlere sahip çıkarken burada tek derdimiz; ‘Tek millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet’. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de aynı söylemi söylüyor, AK Partide aynı söylemi söylüyor. Öyleyse neden biz tefrikaya düşelim. Hiçbir zaman derdimiz ne bizim, ne Milliyetçi Hareket Partisinin, ‘Biz Türkiye’de kaç tane Belediye Başkanı kazanırız, AK Parti kaç tane kazanır diye bir şey pazarlık söz konusu olmadı. Fedakârlıklar yapıldı, çalışmalar yapıldı. Konjöktor Urfa’da da Harran üzerinde, yapılan seçimler ve sonuçlar üzerinden yapıldı. Helal hoş olsun. Hiç kimsenin zoruna, bizim zorumuza gitmiyor” diyerek yine alkışlar arasında konuşmalarına şöyle devam etti;

“Kazanan ülkemiz olacak, birlik ve beraberliğimiz olacak ve Harran olacak. Hiç kimsenin söylemine, önlemine dikkat etmeyin. AK Partili olmayan, bir gün AK Partide, bir gün AK Partinin dışında olanların söylemleri hiç bizi bağlamaz. Biz her zaman AK Partiliyiz ve davaya da sahip çıkacağız. Şimdi gerek Türkiye’de gerek Urfa’da maskeli ittifaklar var. Ama gün yüzüne çıktı. Dün HDP’nin adayının Saadet Partisi lehine çekilmesi bu ittifakın,daha doğrusu gizli ittifakın ayyuka çıkması demektir. Çünkü HDP’nin hiçbir zaman kendi iradesi yoktur. Milletvekillerinin, siyasilerinin. Kandil’den emir alıyorlar. Bir kısmı CHP ve diğer şer odakları FETO’dan emir alıyorlar. Ve üst aklın emirleriyle hareket eden bir siyasi hareket haline geldiler. Tek amaçları inanın; gerek içerde gerek dışarda işbirlikçileri üzerinden Türkiye’yi de eski Türkiye’ye, kaos, yokluk, IMF kapılarında süründürme, birbirini sağcı – solcu gibi eski Türkiye’yi hepimiz görüyoruz. 16 yıldır bir huzura kavuştuk ve onunda hedefindeyiz. Çünkü dışarda dik duran bir liderimiz var. Ve burada, özellikle 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin ayakta durması, gerek AK Partinin gerek Milliyetçi Hareket Partisinin duruşlarıyla Türkiye selamete kavuşmuştur. Bundan sonra da hep beraber olacağız, Türkiye’yi her türlü olumsuzluğa karşı el birliğiyle inşaallah sizlerle Harran’dan başlayarak bütün Türkiye’ye güçlü bir mesaj vereceğiz. Burada kardeşçe çalışacağız ve ittifakın en rahat olduğu bölge olarak Harran’ı ilan etmeliyiz. Buda bizlere, siyasilere, siz değerli halkımıza, akrabalarımıza ve dostlarımıza bağlı.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.