Otobüs beklerken müzik dinliyorlar

Otobus Beklerken Muzik DinliyorlarAdıyaman’da gençlerin kendi enerjisini üreten müzikli kutu yaptığı durakta, yolcular otobüs beklerken müzik dinliyor.

Mimar Sinan Mahallesi Atatürk Bulvarı Devlet Su İşleri kavşağında, güneş enerjisi paneli ile elektrik ihtiyacının üretildiği otobüs durağında günde 16 saat müzik çalıyor. Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi organizatörlüğünde Sabancı Vakfının hibe desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında vatandaşlara, durakta beklerken müzik dinleme imkanı sağlanıyor.

Durakta kimsenin olmadığı zamanlarda sistem çalışmazken, ezan vakitlerinde ise müzik akışı duruyor. Yolcular durakta müzik dinleyerek otobüs beklerken, gece 24.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında müzik yayını kesiliyor.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmanın, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak kendi yerellerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmak amacıyla yürütülen “GençBank” projesi kapsamında hazırlandığını söyledi.

Çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkati çeken Süzer, şöyle konuştu:

“Adıyaman’da böyle bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. GençBank projesi Türkiye’de sadece 8 ilde uygulanıyor. Projeyi 8 kişiden 15-25 yaş arası gençler yürütüyor. Ekipteki arkadaşlar gençlerin fikirlerini alarak hayata geçiriyorlar. Küçük bütçelerle çok güzel projeler yapılıyor.”

Gençleri proje yapmaya davet eden Süzer, bu kapsamda her türlü desteği vererek gençlerin projelerinin gerçekleşmesine aracı olduklarını sözlerine ekledi.

Bin müzik ayda değiştiriliyor

Projeyi hayata geçiren İsmail Demir de GençBank projesinde gönüllü olarak çalıştığını söyledi.

Müzikli durağın birçok özelliği bulunduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:

“Durağımız güneş enerji paneli ile elektrik ihtiyacını kendi karşılıyor. Ezan vakti geldiğinde müzik yayını kendiliğinden duruyor. Müzik kutusunda bin müzik var. Bunları aylık olarak değiştiriyoruz. Durakta araç bekleyen insanların sıkılmasını önlüyoruz. Gece 24.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında çalışmıyor. Durakta kimse olmazsa müzik yayını yapılmıyor. Yaptığımız araştırmaya göre klimalı duraklar var ama müzik çalan yapan durağa rastlamadık.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.