Büyükşehir yemekhanesinde yeni düzenleme

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yemekhanesinde, daire başkanları, müfettişler, meclis üyeleri ve şube müdürlerinin kullandığı ayrı bölüm ve özel servis kaldırıldı.

Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın daire başkanları ile yaptığı istişarelerin ardından alınan kararla; yemekhanede bürokrat ve çalışan ayrımı sonlandırıldı. Yemekhanede dünden itibaren başlayan yeni düzenleme ile herkes için eşit koşullarda yemek imkânı sağlandı. Eski uygulamada, daire başkanları, müfettişler, meclis üyeleri ve şube müdürleri, belediye personelinden ayrılmış özel bölümde yemek yiyor, özel servis elemanlarından hizmet alıyordu.

SENDİKA GENELGESİ

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyede bazı kişi veya gruplarca sendikalar adına belediye çalışanlarına baskı yapıldığı bilgisi üzerine, personele sendikalara üye olması veya üyelikten ayrılması konusunda baskı yapılmaması hususunda genelge yayınladı. 12 Nisan tarihinde Başkan Yavaş imzasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri, ASKİ ve EGO genel müdürlükleri ile belediyeye bağlı şirketlere gönderilen genelgede bu tür eylemlerde bulunanlar hakkında idari, adli ve hukuki işlem yapılacağı belirtildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.