SP’li Kahraman: İsminde ‘AK’ olması yetmez

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, 17 Aralık’ta gündeme gelen rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili AK Parti hükümetinin varsa suçluları bulup ortaya çıkarması gerektiğini söyledi. Kahraman, “Partinin adının AK Parti olması yetmez.” dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, partilerinin mahalli idareler seçimleriyle ilgili belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla istişarede bulunmak üzere geldiği Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gündemi değerlendirdi. 17 Aralık’ta ortaya çıkarılan rüşvet ve yolsuzluk iddialarına yönelik soruları cevaplayan Kahraman, eğer bir yolsuzluk varsa onun bulunup ortaya çıkarılması ve cezalandırılması gerektiğini söyledi. Kahraman söz konusu partinin isminin ‘ak’ olmasının yetmeyeceğini vurgulayarak, “Ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk olayları mahkemeye intikal eden bir konu olduğu için konuşmak doğru değil, ama ortaya bir iddia atılmıştır. Bu iddiaların eğer yoksa ortaya çıkarılması, varsa da yine ortaya çıkarılıp cezalandırılması lazım. Bu tip hadiseler olur. Ama önemli olan o siyasi partinin bu hadiseleri yapanları bulup, ortaya çıkarması, cezasını verip, milletin önünde temizlenmesi, aklanması lazımdır. Bir partinin adının ‘AK Parti’ olması yetmez. Bu tip suçlamalar varsa, bu suçlamalardan aklanarak, beraat ederek ortaya çıkması daha doğru olur diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.