Harran’da Değişim Rüzgârı

Hayati Harrani’nin çehresi değişti

Şanlıurfa’da inanç turizminin en önemli mekanlarından birisi olan Hayati Harrani Camii ve Türbesinde Harran Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması yapıldı.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz ile birlikte değişim ve dönüşüm sürüyor. Başkan Özyavuz’un talimatlarıyla ilçenin dört bir yanında yürütülen çalışmalarla Harran’ın çehresi değişiyor.

Bu kapsamda, Harran Belediyesi tarafından inanç turizminin en önemli mekanlarından birisi olan ve on binlerce turist tarafından ziyaret edilen Hayati Harrani Cami ve Türbesinde peyzaj çalışması yapıldı.

Yıllarca bakımsız kalan Hayati Harrani Cami ve Türbesinde yapılan ağaçlandırma, çimlendirme, lavabolarda yenileme ve türbe içerisinde gerçekleştirilen tadilat çalışmaları ile cazibe merkezi haline getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, kentimizde inanç turizminin dönüm noktalarından olan Hayati Harrani Cami ve Türbesinde hummalı bir çalışma yaptıklarını söyledi. Harran’da vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalarını tam hız sürdürdüklerini ifade eden Özyavuz ‘’Bir yandan ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek için çalışmalar yaparken, diğer taraftan da ilçemizin turizm potansiyelini arttırmak için gayret gösteriyoruz. Hayati Harrani Cami ve Türbesini on binlerce turist ziyaret ediyordu. Burası yıllarca bakımsız bırakılmış. Burada yaptığımız çalışmalar, cami ve türbe etrafının çehresini değiştirdi’’ dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.