Bergama Belediyesi’nin Eğitim Atakları Sürüyor

Bergama Belediyesi eğitime verdiği desteği her geçen gün arttırıyor. Belediyenin hizmet noktalarında her yaştan insana eğitim olanağı sunuluyor.

Bergama Belediyesi, toplumsal ihtiyaçları dikkate alarak düzenlediği kursları tek çatı altında sunabilmek amacıyla “Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ni hayata geçirmişti. Emniyet Müdürlüğü’nün arkasında hizmet vermeye başlayan Eğitim Merkezi bünyesinde; mesleki eğitim kursları, hobi kursları, enstrüman kursları ve koro çalışmaları yer alıyor.
Uzman eğitici kadrosunun görev yaptığı merkezin, kapılarını Bergamalılara açması ile birlikte Keman, Bağlama, Ut, Gitar, Yan Flüt, Nota-Solfej, Piyano, Klarnet, Çocuk Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Tiyatro, Resim, Halk oyunları ve Latin Dansları branşlarında 702 kişi eğitime başlamıştı. Sahne sanatları, görsel sanatlar ve enstrüman kursularını hobi ve meslek edindirmeye yönelik eğitimler takip etti. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Evde Çocuk Bakımı, Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı, Adli Takip İşleri, Hasta Kayıt Kabul, Telkâri-Gümüş İşlemeciliği, İğne Oyası, File İşi, Tel Kırma ve El Nakışı branşlarındaki kurslarda 342 kişi ders başı yaptı.

Bergamalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği bir diğer adres ise Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi. Merkezde bulunan Seramik ve Çini Atölyesi, el sanatları çalışmalarının merkezi haline geldi.
Bergama Belediyesi’nin Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte Seramik ve Çini Atölyesi’nde gerçekleştirdiği ebru, seramik biçimlendirme, çini işlemeciliği ve çini tahrir kursları kadınlara hem yetenek kazandırıyor hem de sanat üretme imkanı veriyor. Kurslarda seramik, çini ve ebru yapım tekniklerinin öğretilmesinin yanı sıra içinde Bergama’yla ilgili motiflerin bulunduğu hediyelik ürünlerin yaratılmasıyla ilçede hediyelik sektörünün geliştirilmesi de amaçlanıyor.

Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, Sanayi Sitesi Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen iğne oyası ve tel kırma kurslarıyla ise kursiyerlerin kendi atölyelerini kurmaları teşvik edilerek meslek edindirilmeleri amaçlanıyor. Eğitimlerin Sanayi Sitesi Sosyal Tesisinde olması özellikle Atatürk, Fevzipaşa ve Gaziosmanpaşa Mahallelerinde yaşayan kadınlar için avantaj sağlıyor.
Eğitimin yaşının olmadığına dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile her yaştan vatandaşımızın ilgi ve taleplerini ön planda tutarak eğitim ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlıyoruz. Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’nde oluşturduğumuz Seramik ve Çini Atölyesi’nde ise geleneksel el sanatlarımızı yaşatarak turizm kenti ilçemizin önemli bir eksiği olan hediyelik sektörünü canlandırmayı hedefliyoruz. Sanayi Sitesi Sosyal Tesisinde düzenlediğimiz kurslarla da Atatürk, Fevzipaşa ve Gaziosmanpaşa Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın talep ettikleri eğitimlere daha kolay ulaşabilmelerini sağlıyoruz” dedi.

İlçe merkezinde verilen eğitimlerin en kısa sürede belde ve köylerde yaşayan vatandaşlara da sunulacağını dile getiren Başkan Gönenç sözlerini “Kursiyerler eğitimlerinin sonunda sertifika sahibi olacaklar. Edindikleri sertifikalar ile çalışma yaşamında daha kolay yer edinme şansı bulacaklar. Eğitim çalışmalarımızı ilçemizde bulunan eğitim kurumlarıyla işbirliği halinde gerçekleştiriyoruz.

Desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.