Harran’da Türk Büyüklerinin Büstleri Yaptırıldı

Harran Belediye Başkanı Özyavuz “Geçmişini ve tarihini bilemeyen geleceğini göremez” anlayışı içerisinde 17 Türk devletinin kurucularının büstlerini ilçenin girişine yaptırdı.

Harran Belediyesi, Emniyet Caddesi üzerinde ilçenin girişine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tarih boyunca kurulmuş 17 Türk devletinin kurucularının büstleri ilçenin girişine yaptırıldı.

Tarih boyunca büyük başarılara imza atmış Türk’ün adını ve Türklük sevdasını dünyanın her yerine ulaştıran, öncü oldukları toplumlara ve milletlere liderlik ve adalet getiren kurucuların büstleri Harran’ın girişine yerleştirildi.

17 Türk devletinin kurucularının ve bayraklarının yanında 15 Temmuz şehitlerinin anısına kurulan ve deforme olan tankı, eskisi kaldırılarak yerine yenisi getirildi. Harran mesire alanının girişine kurulan tankın yanında 15 Temmuz şehidi Ömer Halis Demir’in büstü de yer alıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz; “Türkiye Cumhuriyeti ve tarihte kurulan 16 Büyük Türk devletinin bayraklarını Harran’da dalgalandırmaktan onur duyuyoruz. Bizler geçmişini ve tarihini bilemeyen geleceğini göremez anlayışı içerisindeyiz. Tarihini bilen o anlayışla yaşayıp geleceğini şekillendiren nesiller yetiştirmek istiyoruz. Büyük Hun İmparatorluğu ile başlayıp Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar kurulan büyük Türk devletlerinin dünya tarihini şekillendirdiğini söyleyen Başkan Özyavuz, “Aziz Türk Milletinin kendi kimliğini muhafaza ederek bugünlere getirmesi, 17 büyük Türk devletinin ve Emniyet Caddesi üzerinde dalgalandırdığımız bayraklarla simgelenen bağımsızlık sevdamız devlet geleneğinin varlığı sayesindedir.” dedi.

Bu vesileyle başta vefat eden devlet büyüklerimiz ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.