AK Partili Belediye Başkanları partilerinden istifa ettiler

AK Parti Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, partisinden istifa etti. Başkan Göksel, istifasını akşam saatlerinde noter kanalıyla il başkanlığına gönderdiğini söyledi. Göksel, istifa gerekçesini milletvekillerinin yakınlarının aday gösterilmesine tepki olarak gösterdi.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Göksel, bugün akşam saatlerinde partisinden istifa ettiğini bildirdi. İstifasının cuma günü açıklanan belediye başkan adaylarıyla ilgili olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan tarafından geçen Cuma günü Balıkesir’deki 20 ilçe belediye başkan adayı açıklanmıştı. Açıklanan listede Bigadiç Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Mustafa Göksel’in yerine eski ilçe başkanı İsmail Avcu aday gösterilmişti.

İstifasına yönelik kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Göksel, “Kimi yerde milletvekillerinin enişteleri gösterildi. Kimi yerde milletvekilimizin oğlunun arkadaşları belediye başkan adayı olarak gösterildi. Bu hak olmadı, adil olmadı. Bunun gibi adaletsizlikler var, buna tepki olarak partiden istifa ettim.” dedi. Başkan Mustafa Göksel, istifasının ardından şu ana kadar kimsenin kendisini aramadığını bildirdi. Göksel, konuyla ilgili yarın kamuoyuna detaylı bir açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

AK Parti’nin Kayseri Sarıoğlan İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Başaran, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 30 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Başaran, halkın iradesinin hiçe sayılarak, halkın desteği olmayan kişinin aday gösterilmesini istifası için gerekçe gösterdi.

AK Parti’nin Kayseri ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasından sonra Sarıoğlan Belediye Başkanı Başaran, partisinden istifa ettiğini, hem basın kuruluşlarına hem partisine gönderdiği istifa dilekçesiyle duyurdu. Başaran, partisinden istifa nedenini ise şöyle açıkladı: “İlçemizdeki belediye başkan adayı belirleme süreci içerisinde üst yönetim kadrolarının tarafsız ve objektif kriterlere uymamaları, ilçe yönetim kurulunun görüş ve temennilerini dikkate almamaları, halkın iradesini hiçe sayarcasına bazı kişilerin dayatmaları sonucu arkasında halk desteği olmayan kişiyi aday belirleme gayreti içerisine girdikleri ve bunda da muvaffak oldukları tarafımdan müşahede edilmiş olması nedeniyle, kendime ve ilçe halkına duymuş olduğum saygıdan dolayı, her bireyin kendisini temsil etme adına kullanmış olduğu oyunun kendi şerefi ve onuru ile eş değerde olduğu düşüncesinden hareketle, belirlenen belediye başkan adayına oy verme onursuzluğunu göstermeyeceğimden dolayı bugün itibarıyla mensubu olduğum AK Parti’den istifa ettiğimi tüm Sarıoğlan ve Kayseri kamuoyuna bildirir, saygılar sunarım.”

Denizli’nin Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, AK Parti’den istifa etti. 30 Mart 2014 yerel seçimleri için aday olarak yeniden hizmete talip olduğunu belirten Şevik, “Ancak parti genel merkezinin tercihi, başka bir adayla seçimlere girmek yönünde oldu. Partinin başka bir adayı tercih etmesi, Buldan için düşündüğümüz hizmet profilini değiştirmemektedir. O nedenle adaylık fikrimiz değişmedi. Masabaşında kaybetmiş olabiliriz, yaptığımız çalışmalar yeterince değerlendirilmemiş olabilir ama bu bizim hizmet arzumuzu ortadan kaldırmak bir yana, daha da kamçılamaktadır.” dedi.

Kendisi gibi AK Parti ilçe yönetiminden birçok arkadaşının da istifa dilekçelerini hazırladığını söyleyen Başkan Şevik, “Biz arkadaşlarımızla birlikte seçim çalışmalarına ara vermeden devam edeceğiz. Hiçbir şey, yapılan ve yapılacak hizmetlerden daha önemli değil. Bu düşünceme siyasi partiler de dahil. Önemli olan siyasi parti kimlikleri değil, bizim halkın mutluluğu için yaptığımız hizmetlerdir.” diye konuştu.

Bu arada AK Parti, Buldan’da Ahmet Kırık’ı aday gösterdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.