Belediye başkanı ‘evde kal’mayanlara yalvardı

Türkiye’de 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı bulunuyor. Bu yaş aralığı dışındaki vatandaşlar için ise “gönüllü karantina”nın önemine sürekli vurgu yapılıyor. Ancak bazı kentlerde vatandaşlar hala durumun vehametini ya da ciddiyetini henüz anlayabilmiş değil. Edirne de o kentlerden biri. Belediye Başkanı Recep Gürkan, ”Evde Kal” çağrılarına rağmen sokağa çıkan vatandaşlara “Ne olur evden çımayın, Allah aşkına evden çıkmayın” şeklinde tepki gösterdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, öğleden sonra havanın güzel olmasıyla koronavirüs tedbirlerine aldırış etmeden sokağa çıkan vatandaşlara tepki gösterdi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, “”Ne söyleyeceğimizi şaşırdık açıkçası. Dün yağış vardı kimse yoktu dışarıda. Hava biraz güzel, herkes dışarıda. Sanki virüs yok gibi vatandaşımız dışarıda, anlamakta zorluk çekiyoruz” açıklamasını yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan sokağa çıkan vatandaşlara tepki:
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timleri, kalabalık cadde ve sokaklarda vatandaşları uyarıyor. Polis ekipleri sokağa çıkma nedenini sorduğu vatandaşlara, en kısa sürede evlerine gitmeleri uyarısı yapıyor.

“Ne söyleyeceğimizi şaşırdık açıkçası. Dün yağış vardı kimse yoktu dışarıda. Hava biraz güzel, herkes dışarıda. Sanki virüs yok gibi vatandaşımız dışarıda, anlamakta zorluk çekiyoruz”

Zabıta ekipleri de banka önlerinde sıra bekleyen vatandaşlara sosyal mesafe konusunda bilgi veriyor. Güzel havanın da etkisiyle Saraçlar Caddesi’ndeki bazı noktalarda yoğunluk oluştu. Öte yandan, polis ve belediye ekipleri bazı mahallelerde anonslar yaparak vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı.

NE OLUR EVDEN ÇIKMAYIN

Saraçlar Caddesi’nde incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, havanın güzel olması dolayısıyla vatandaşların dışarı çıktığını söyledi.

Bu süreçte herkesin evde kalması gerektiğini vurgulayan Gürkan, şu ifadeleri kullandı:

“Ne söyleyeceğimizi şaşırdık açıkçası. Dün yağış vardı kimse yoktu dışarıda. Hava biraz güzel, herkes dışarıda. Sanki virüs yok gibi vatandaşımız dışarıda, anlamakta zorluk çekiyoruz. Buradan bir kez daha vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Ne olur evden çıkmayın. Ne olur artık yalvarma derecesine geldik, Allah aşkına. Çıkmayın evden. ‘Bana bir şey olmaz.’ demeyin. Sana bir şey olmaz, komşuna bir şey olur. Sana bir şey olmaz eşine, çoluk çocuğuna, torununa olur, arkadaşına olur. Yapmayın Allah aşkına. Sanki normal bir günde çıkmış insanlar dolaşıyor.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.