Bakan Kurum Millet Bahçesi ve Kentsel Dönüşüm Alanını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, Bakanlık ve Kütahya Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleşecek olan Millet Bahçesi ve Vefa Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kütahya Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleşecek Kentsel Dönüşüm kapsamında Vefa Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Bakan KURUM alan hakkında Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile beraberindeki heyetten bilgi aldı.

Bakan Murat Kurum Kütahya Belediyesini ziyaret ettiBakan Murat Kurum Kütahya Belediyesini ziyaret ettiYerel Haber

Yerinde, gönüllü, hızlı dönüşüm prensipleriyle Kütahya’mızı birçok alanda hem sanayi dönüşümü hem de vatandaşımızın rızası çerçevesinde kentsel dönüşüm projelerini yürüteceğiz diyen Bakan KURUM; Bu çerçevede Vefa Mahallesi’nde 1200 hak sahibinin olduğu alanda Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız 500 rezerv konut yapacak. Bu rezerv konutlara vatandaşlarımızın talep etmesi halinde yanında bulunan alana etaplar halinde taşınmak suretiyle Vefa Mahallesi’ni de kentsel dönüşüme tabi tutarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini emniyet altına almış olacağız. Projenin yıl sonuna kadar başlamasını planlıyoruz, dedi.

Daha sonra Kütahya’ya yapılacak olan bölgenin en iddialı Millet Bahçesi projesinin uygulanacağı Evliya Çelebi Mahallesi’ndeki 90 bin m2’lik arazide incelemelerde bulunan Bakan KURUM’a Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile protokol üyeleri eşlik etti.

Millet Bahçesi projesinin uygulanacağı eski Jandarma Taburu’nun olduğu alanı inceleyen Bakan KURUM; Evliya Çelebi Mahallesi’ne 90 bin m2’lik bir Millet Bahçesi planlandığını ve projenin 2021 yılında teslim etmek suretiyle Kütahya’nın hizmetine sunulacağını ifade etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.