Kütahya’da 3 Boyutlu Yaya Geçidi Dönemi

Kütahya Merkezde bulunan cadde ve sokaklarda yayaların güvenliğinin artırılması adına Kütahya Belediyesi tarafından yeni bir uygulama başlatıldı.

Uygulama kapsamında eski yaya geçitlerinin yerine 3 Boyutlu Yaya Geçidi yapılıyor. Sürücüler için optik yanılsama sağlayarak yavaşlamalarını daha sonra ise durmalarını sağlayan uygulama, sürücülerde yayalara karşı bir farkındalık da oluşturuyor. Sürücülerin yayalara gereken duyarlılığı göstermesini sağlayan yöntem sayesinde yayaların yaya geçidini daha güvenli kullanmaları sağlanıyor.

Kütahya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk olarak Erdoğan Atasoy Caddesi ve Kütahya Otogar önünde gerçekleştirilen 3 Boyutlu Yaya Geçidi uygulaması ilerleyen günlerde ise birçok noktada yer alacak.

Yaya geçitlerinde yayaların başına gelmekte olan tehlikelerin önüne geçmek istediklerini söyleyen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK3 Boyutlu Yaya Geçidi uygulaması şehrimizde başlamıştır. 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasıyla yayalarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yılsonuna kadar şehrimizin merkezindeki ana arterlerdeki yaya geçitlerinde benzer uygulamamız devam edecektir. 2021 yılı içerisinde de tüm yaya geçitlerimizi 3 Boyutlu olarak dönüştüreceğiz. Türkiye’de birkaç ilde uygulanan ve vatandaşlar tarafından beğenilen bu uygulamayı şehrimize kazandıran Trafik Komisyonumuza, Emniyet teşkilatımızın değerli Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerine ve belediyemiz çalışanlarına teşekkür ederim.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.