CHP’li ve DSP’li iki belediye başkanı AK Parti’ye geçti

Terkirdağ Marmaraereğli Belediye Başkanı Hikmet Ata ile Kırklareli Evrensekiz Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Nalbant AK Parti’ye katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, DSP’li ve CHP’li iki belediye başkanının AK Parti’ye katıldığını Twitter hesabından duyurdu. Bülent Turan şu mesajı paylaştı:

“AK Parti’mizde gönül birliğimiz artarak devam ediyor;

Tekirdağ/Marmaraereğlisi İlçe Belediye Bşk Hikmet Ata

Kırklareli/Evrensekiz Belde Belediye Bşk Mustafa Nalbant Partimize katıldı. Hayırlı olmasını diliyoruz.”

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, seçimlere DSP çatısı altında girmiş ve yüzde 37,03 oy oranı ile yarışı kazanmıştı. Ata’nın ardından CHP’nin adayı İbrahim Uyan yüzde 35,93 oy alarak ikinci olmuştu.

Evrensekiz Belde Belediye Başkanı Mustafa Nalbant ise 920 oy alarak yüzde 40,32 oranla seçimi kazanmıştı. Nalbant’ın ardından ikinci sırada gelen AKP’nin adayı Birol Özbay ise 523 oy alarak yüzde 22,92 oranda kalmıştı.