Şanlıurfa’da MHP teşkilatı engellilere Harran’ı gezdirdi

Şanlıurfa’da MHP teşkilatı, kentteki engelliler için Harran gezisi düzenledi.

Şanlıurfa’da MHP teşkilatı, kentteki engelliler için Harran gezisi düzenledi.Şanlıurfa Zihinsel Engeliler ve Rehabilitasyon Dernek Başkanı Bedih Satoğlu ve beraberindeki çok sayıda engelli, MHP Haliliye İlçe Başkanlığı organizasyonunda tarihi Harran ilçesini gezdi.MHP Harran İlçe Başkanı Mahmut Sayık, ilçedeki tarihi ve turistik mekanlara ilişkin gruba bilgi verdi.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz ise ilçesinde misafir olan engelliler ile öğlen yemeğinde bir araya gelerek, ziyaretçilerin talep ve önerilerini dinledi.

Geziye ilişkin değerlendirmede bulunan Sayık, ilçe teşkilatı olarak kısa süre önce engelliler birimi kurduklarını belirtti. Engelli vatandaşlarla bir arada olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Sayık, kurdukları birim sayesinde engellilerle iç içe olmaya devam edeceklerini dile getirdi.Engelliler ise organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

ENGELLERİN GEZMEYE VE EĞLENMEYE İHTİYAÇLARI VAR

Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu, “Engelli kardeşlerimizin sıkıntılarına, sorunlarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olmak ayrıca bir mutluluk vesilesidir. Biz şunu biliyoruz ki o kardeşlerimizin de gezmeye ve eğlenmeye ihtiyaçları var. Bu gibi organizasyonlar engelli kardeşlerimizin psikolojilerine de olumlu yansıyor. Kurulduğumuz günden bu yana, bir çok etkinlik ve faaliyetlerimiz oldu. İnşallah bundan sonrada aynı şekilde daha güzel etkinliklerle devam edecektir” dedi.

CANLARI SIKILAN ENGELLİLER GEZİ İLE RAHATLADI

Satoğlu, “Pandemi nedeniyle evde kalarak sıkıntı yaratan Can’ları sıkılan bu engellilerimiz, bu gün günü birlikte olsa psikoloji yönünden rahatlamış oldular. Bu gibi faaliyetler en çok bir gün değil bir ömür yavrusu ile beraber olan anneleri ve aile fertleri açısından çok önemli bir davranıştır. Bu davranışları Toplumumuza, Kamu ve iktisadi teşekküllerine örnek bir davranış sergilemelerine inşallah öncü olur. Bu davranışı sağlayan MHP il Başkanı Mahmut Güneş’e, MHP Haliliye İlçe Başkanı Mahmut Sayık’a, Engelliler Koordinasyon Birim başkanı Birsen Değer’e, MHP Harran İlçe Başkanı Halit Özyavuz’a ve her zaman engellilerimizin sorunlarında Yardımcı olan Harran İlçemizin MHP’li Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’a dernek Yönetim kurulumuz, Engellilerimiz ve Engellilerimizin Velileri adına Şükran’larımızı sunar, engellilerimize kucak açan bizim için Can’dırlar” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.