Şalpazarında değişim devam ediyor

Şalpazarı Belediyesi tarafından ilçenin dört bir noktasında sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şalpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Ağasar Vadi projesi kapsamında aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız‘ın açıklamaları şu şekilde;

“Şalpazarı, Trabzon’un en batısında, coğrafi olarak en dezavantajlı ilçelerinden önde gelen ilçesidir. Göç, bölgemizde olduğu gibi, ilçeye en büyük tehdit. Azalan nüfus, daralan istihdam imkanlarının sonucu. Diğer yandan Şalpazarı’nın kentsel anlamda, çehresindeki değişim de gözle görülür durumdadır.

Görülüyor ki yeni Belediye binası, beklentilerin de ötesinde işleve bürünmüş. İtfaiye, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Noter gibi hizmet birimlerini de bünyesinde topladı. Başkan Refik Kurukız, en son Şalpazarı Muhtarlar Derneği’ne de yüz metrekarelik bir merkez tahsis ederek takdir topladı. Belediye Binası inşaatıyla başlayan Ağasar Deresi Sosyal Alanları projesinde de gözle görülür bir ilerleme sağlandı. Dere boyunca yürüyüş yolları tamamlandı, aydınlatmaları da faaliyete geçti. Halen devam eden projede, Belediye binasından İlkokulun bahçesine inşa edilecek ahşap köprüyle hizmetlere ulaşım daha da kolaylaşacak.

Diğer yandan, dere içindeki yürüyüş yolunun iki tarafındaki binaların dış cepheleri de mantolamayla dekoratif hale getirilecek. Ayrıca, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlanarak, tüm binaların ön cepheleri de aynı şekilde mantolamayla kaplanacak, dekoratif ve görsel hale getirilecek.”

Refik Kurukız, bu çalışmaların ihalesinin yapıldığını ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da yakında ilçeyi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alacağını duyurdu.

Kapalı Spor Salonu, Yüksek Okul Binası, Belediye Binası ve yakında tamamlanacak olan Öğretmen Evi ve Yeni Hükümet Konağı’yla, Şalpazarılılar daha işlevsel binalarda kamu hizmeti alacaklar. Çevre, şehircilik ve peyzaj çalışmalarıyla da bu değişim büyük ölçüde tamamlanacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.