Belediye Akademisi’nde İki Eğitim Daha Başladı

Belediye Akademisinde iki Egitim Daha Basladi-mBirliğimiz Belediye Akademisi kapsamında 27-29 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Memur Kadrosuna Geçirilen Sözleşmeli Personel Eğitimi” ile 27-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen “Zabıta Mevzuatı Eğitimi” bugün Birlik binamızda başladı.

Belediyelere rehberlik etmek, gelişmelerine yardımcı olmak, iş ve işlemlerinin mevzuata uygun bir şekilde yürütülmesine ve uygulamada birliğin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen zabıta mevzuatı eğitimi ile; 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile memur kadrolarına atamaları yapılan belediye personelinin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen eğitime toplam yüz kişilik katılım sağlandı.

Eğitimlerin açılışını yapan Birliğimiz Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen konuşmasına, “Birliğimize hoş geldiniz diyor hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diyerek başladı. TBB’nin tüm belediyelerin doğal üyesi olduğu, ulusal düzeyde kurulmuş kamu tüzel kişiliğine sahip tek yerel yönetim Birliği olduğunu belirten Sökmen sonrasında Kurumun görevlerinden söz etti. Geçtiğimiz yıl 28 bin kişiye eğitim imkânı sağlandığını ve verilen eğitimlerin niceliksel anlamda sayısının artırılası amaçlanırken diğer taraftan da niteliksel anlamda kalitesinin yükseltilmeye çalışıldığını ifade eden Sökmen; “Belediyelerin görev ve sorumluluk alanlarını ilgilendiren konularda bakanlıklar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve belediye birlikleri ile ortak projeler yürütmekteyiz. Eğitimlerimizi daha kapsamlı hale getirmek için 140 dönümlük bir alan üzerine Belediye Akademisi kurma çalışmalarımız hızla devam etmekte. Bu kampusü iki üç yıl içerisinde tamamlamayı öngörüyoruz. Başta Birlik Başkanımız Sayın Dr. Kadir Topbaş olmak üzere, Birlik encümenimiz ve personelimiz belediyelerin sorunlarını çözmek için çalışmaktayız” dedi. Sökmen konuşmasını, “Mesai arkadaşlarıma, eğitim müdürümüze, uzman hocalarımıza ve çok değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek tamamladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.