Fatma Şahin OECD Champion Mayors İnisiyatifine Seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Kapsayıcı Büyüme Girişimi Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu üyesi seçilmesi nedeniyle Ankara Cermodern’de bir resepsiyon düzenlendi.

OECD Kapsayıcı Büyüme Girişimi Şampiyon Belediye Başkanları Resepsiyonu’na; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Muhittin Taşdoğan, Eski Başbakan Binali Yıldırım, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri, yurt dışından çok sayıda belediye başkanı ile ulusal ve yerel basından çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı.

Şahin: “İyilerle kötülerin savaşında iyiler şampiyon olana kadar gidecek çok yolumuz var.”

OECD Şampiyon Başkanlar arasına Türkiye’den davet edilen ilk belediye başkanı unvanını alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te yapılan belediye hizmetlerine değinerek bu hizmetlerde emeği geçen devlet büyüklerine tek tek teşekkür etti. Şahin şampiyonun kendisi değil, Gaziantep olduğunun altını çizerek, “Şampiyon olan buranın işçisi, üreteni, iş vereni sanayicisidir. Burada şampiyon olan o kentin çiftçisi, esnafı, emekçisi, oda başkanları, milletvekilleri, valisi bakanıdır. Gaziantep’in şampiyon olmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in her alanda büyümeye devam ettiğini kaydeden Şahin, “‘Nedir bu şehrin sırrı?’ derseniz aslında Hz. Mevlana söylemiş; ‘Bir şehir başarılı olacaksa intizamlı olacak, disiplinli olacak, gayretli olacak.’ Çalışacak, cesaretli olacak, emeğe saygı duyacak. Sanki Gaziantep’i tarif ediyor. Çünkü emek sevgidir. Emek verdiğiniz şeyi seversiniz. Nobel ödüllü Aziz Hocamız ‘Zeka kadar çalışmadır, gayrettir başarıda’ diyor. Sanki Gaziantep’i tarif ediyor.” sözlerine yer verdi.

“İyilerle kötülerin savaşında iyiler şampiyon olana kadar, öldürenlerle yaşatanların dünyasında yaşatanlar şampiyon oluncaya kadar, gidecek çok yolumuz, varacak çok büyük hedeflerimiz var.” diyen Başkan Şahin dünyada yaşanan sosyal ve çevresel sorunlara işaret ederek, “Güçlünün haklı olduğu bir dünya sürdürülemez. Sürdürülebilir bir dünya için ekonomi kadar insani bakış gerekiyor. Yetimin, yoksulun, gencin, engellinin, kadının, çocuğun bakışı gerekiyor. Çevresel bakış gerekiyor. Kimse ‘Ben mülteciyim ben geri kaldım’ demesin; ‘Ben yetimim, ben engelliyim, bu kalkınmada benim yerim nerede?’ demesin diye ana kucağımızı açtık ve herkesi içinde bulunduran kapsayıcı bir büyümeyi yerine getiren bir şehir olduk.” dedi.

Şentop: “Fatma Şahin’in Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu üyeliğine davet edilmesi gösterdiği büyük başarının bir neticesidir”

Başkan Şahin’in öncü bir kadın olduğuna vurgu yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Davet edilen belediye başkanlarının temel ortak noktası kapsayıcı büyümeyi ve eşitsizlikle mücadeleyi önceleyen belediyecilik anlayışına sahip olmalarıdır. OECD’nin bu girişimi sağlık, iş piyasası, kamu hizmetlerine erişim, ulaşım ve çevre gibi alanlarda şehir sakinleri arasında eşitliği ve şehirlerde kapsayıcı ekonomik büyümeyi hedefleyen politikalar geliştirmesini ve bu hususta belediyeler arasında iş birliğini bilgi ve tecrübe paylaşımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu üyeliğine davet edilmesi özellikle bu hususların her birini ayrı ayrı gösterdiği büyük başarının bir neticesidir. Öncü bir kadın olarak Gaziantepli kadınlarımızın ülke ekonomisine kattıklarını artırmak için de ciddi bir çaba gösterdiğine yakinen şahit oluyoruz.” dedi.

Çavuşoğlu: “Fatma Hanımın bu girişime davet edilmesi bizleri gururlandırdı

Başkan Şahin’i tebrik eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Dünyadaki 64 büyük belediye başkanından oluşan bu girişime yalnızca bu alanda önemli çalışmalar yürüten belediye başkanları davet ediliyor. Bu bakımdan Fatma Hanım’ın bu girişime davet edilmesi bizleri gururlandırdı. Sayın Başkanımızı, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizi ve tüm Gaziantepli hemşerilerimizi kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Fatma Şahin’in belediyecilikte olduğu kadar uluslararası örgütlerle ilişkilerle de önemli bir tecrübesi var. Türkiye Belediyeler Birliğini Başkanlığının yanı sıra Avrupa Belediyeler ve Bölgesel Konsey Başkan Yardımcılığını da başarılı bir şekilde yönetiyor. Biz de kendisiyle bu çalışmalarıyla mesai arkadaşıyız, birlikte çalışıyoruz. OECD ve BM gibi çok taraflı örgütlerin kullandığı terminolojide kapsayıcılık, kimsenin geride kalmaması ve eşitsizliklerin önüne geçilmesi gibi kavramlar kullanılır. Aslında bunları hepsini kadim medeniyetimizde yeri var. Biz düşküne yoksula yetime öksüze sahip çıkmayı borç bilen bir milletin fertleriyiz. Bunu bir ibadet sayarız. Komşusu açken kendisi tok yatmayı reddeden bir dinin mensuplarıyız. Dolayısıyla Gaziantep Belediyemiz bu adımlarıyla zaten bize ait olan değerleri hayata geçiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gül: “Başkanımız OECD nezdinde tüm dünyaya aktaracak birikime, tecrübeye, aşka ve heyecana sahiptir.”

Şahin’in başarısının tüm ülkeyi mutlu ettiğini kaydeden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Bugün şehrimiz için ve ülkemiz için çok önemli bir mutluluğa tanık oluyoruz. Bu mutluluk bu gün Gaziantep’imizin ve çok değerli Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in nezdinde bütün Türkiye’ye ve 84 milyona çok büyük moral olmuştur. Hepimiz çok mutluyuz çok gururluyuz. OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları girişimine davet edilmesi başkanımızın, hepimizi gururlandırdığı kadar bundan sonra da üzerimizde ki mesuliyeti arttırmıştır. Türkiye’nin bu anlamdaki birikimini OECD nezdinde tüm dünyaya aktaracak birikime, tecrübeye, aşka ve heyecana sahiptir başkanımız. Çok değerli hizmetleri ile sadece Gaziantep’in değil OECD nezdinde bütün dünyaya bu birlikteliği, beraberliği, paylaşımcılığı inşallah en güzel örneklerle gösterme imkanına kavuşacağız. Dili ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, gel sana da bu şehirde, gel sana da bu gönlümde yer var diyen, Suriyeli misafire de, ülkemizin her yerinde her kesimine kucağını gönlünü açan bu şehir şampiyon olmaya, bu ülke şampiyon olmaya elbette ki layıktır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: “Gaziantep modelinin bölgesel ve küresel bir model olması yönünde gereken katkıyı sağlayacak

Oluşturduğu istihdam, oluşturduğu katma değer, ihracatta on milyarı aşan ekonomiye katkıyla  Gaziantep’in farkını ortaya koyan bir şehir olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Vekili ve Eski Başbakan Binali Yıldırım, “Fatma Hanım’ın imza attığı sosyal projeleri hepimiz biliyoruz. Bir şehir devlete bağımlı olmaya devam ederse kalkınmasını gerçekleştiremez.  Gaziantep öyle bir şehir ki birçok şehrimizden farklı bir şehir. Devlete bağımlı değil tam tersi devletin yükünü azaltan bir şehir. Bunun nedeni de özel sektörün dinamiklerini çok iyi kullanması. Oluşturduğu istihdam, oluşturduğu katma değer, ihracatta on milyarı aşan ekonomiye katkı Gaziantep’in farkını ortaya koyuyor.” dedi.

Yıldırım şöyle devam etti: “Eminim ki Gaziantep ve Türkiye için yaptıklarını bölgesel küresel anlamda da Birleşmiş Milletlerin (BM) hedefleri doğrultusunda 64 belediye başkanının içinde bulunduğu koalisyonda da en güzel şekilde ortaya koyacak. Gaziantep modelini bölgesel ve küresel bir model olması yönünde gereken katkıyı sağlayacak.”

Şahin ödülünü Paris’te alacak

OECD ülkeleri arasında “Şampiyon Başkanlık” ödülüne layık görülen Başkan Şahin, ödülünü önümüzdeki günlerde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen törende teslim alacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.