Harran’da Düzenlenen Mevlid-i Nebi Programına Yoğun İlgi

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Harran Belediyesi ve ilçe Müftülüğü ortaklığında düzenlenen Mevlid-i Nebi programı vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Harran Belediyesi ve Harran İlçe Müftülüğü ortaklığında Harran Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Mevlid-i Nebi programı vatandaşların yoğun ilgisini aldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda ilçe vaizi Ramazan Başak bir sohbet gerçekleştirdi. Harran Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Müdürü Halil Hüseyin Ay’ın şiir dinletisi ile devam eden programa konuşmacı olarak katılım sağlayan İbrahim Halil Kutluay yaptığı sohbetinde ise Peygamber Efendimizin güzel ahlakından örnekler vererek, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) Efendimiz’in yaşam şeklini tatbik etmenin her Müslüman’ın görevi olduğuna işaret etti. Daha sonra ise program Grup İsra’nın birbirinden güzel seslendirdiği ilahilerle devam ederken semazen gösterisinin de gerçekleştiği program ilerleyen saatlere dek devam etti.

Mevlid-i Nebi programına katılım sağlayan vatandaşlar, oldukça anlamlı ve içerik olarak da dolu dolu geçen etkinlikten ötürü Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’a teşekkür ederken, tüm İslam âlemi için barış, huzur ve sağlık temennisinde bulunduklarını kaydetti.

Harran Belediyesi ve Harran İlçe Müftülüğü ortaklığında düzenlenen programa Harran Belediye Başkan Vekili Musa Kazım Haşimioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Geyik, Harran İlçe Müftüsü Feridun Yıldırım, Harranspor Kulüp Başkanı Murat Özyavuz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.