Buldan’ın dört bir yanı şantiyeye döndü

Buldan Belediyesi, ilçenin dört bir yanına şantiyeye çevirdi.  Bir taraftan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu ile imzalanan protokol çerçevesinde ilçeye kazandırılan spor yatırımları devam ederken diğer taraftan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in  “Her mahalleye bir sosyal tesis” sloganı ile başlattığı  sosyal tesis çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Buldan Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen ve kısa bir süre önce çalışmalara başlanan İlçe Stadyumunun sentetik çim yüzeye dönüştürülmesi, tribünlerin yenilenmesi ile Yenicekent Stadyumu, Helvacılar ve Kovanoluk mahallelerinde halı saha, Kaşıkçı Mahallesindeki Basketbol Sahası yapım inşaatı hızla devam ediyor.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in seçim vaatleri arasında yer alan  “Her mahalleye bir sosyal tesis” sloganı ile başlattığı çalışmaların yanısıra, ilçe merkezindeki  sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları hızla sürüyor.

SOSYAL TESİS ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Kaşıkçı Mahallesi’nde içerisinde okul ve lojman bulunan 7 bin 168 metrekarelik alanda Sosyal Tesis inşaatı devam ediyor. Sosyal Tesis inşaatını ziyaret eden Başkan Mustafa Şevik, çalışlarla ilgili bilgi aldı.   Aşevi ve yarı açık düğün salonu ve yeşil alanın oluşan 7 bin 168 metrekare alanda devam eden Sosyal Tesis’in en kısa zamanda tamamlanarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacağını söyleyen Başkan Şevik, “Kaşıkçı Mahallemizdeki atıl durumdaki okul alanında başlattığımız Sosyal Tesis çalışmaları hızla devam ediyor. Aşevi, yarı açık düğün salonu ve yeşil alandan oluşan sosyal tesis alanı içerisine Basketbol Sahası da yapılacak” dedi.

Başkan Şevik,  “İlçemizde ne varsa mahallelerimizde de olacak anlayışı ile yola çıktık. Seçim vaatlerimizden biri de ‘Her mahalleye bir sosyal tesis’  idi. Geçtiğimiz yıl Güroluk Mahallemize yarı açık düğün salonu ve aşevinden oluşan sosyal tesisi tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk.  Kovanoluk, Kaşıkçı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesisleri de 2022 yılının ilk aylarında tamamlamayı düşünüyoruz.  Söz verdiğimiz gibi her mahallemize bir sosyal tesis yapacağız” diye konuştu. 

BOZALAN’DA YIKIM ÇALIŞMASI

Geçtiğimiz hafta içerisinde mahalle ziyaretleri kapsamında Bozalan Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Şevik,  okul bahçesindeki çürük yapıların yıkılması için talimatı üzerine alanda çalışma başlatıldı.  Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan yıkım çalışmaları tamamlandığında buraya sosyal tesis yapılacağını söyleyen Başkan Şevik, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alanın tahsisini talep ettiklerini, onaylanması halinde alana,  aşevi,  yarı açık düğün salonu ve park yapılacağını açıkladı.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR

Sosyal tesis, spor yatırımları Buldan’ın dört bir yanında devam ederken,ilçe merkezinde de sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Buldan Belediyesi’nin ilçenin kültürel ve doğal mirasını  korumak, restore  ederek gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Uygulamaları, Çarşı ve Türkmenoğlu sokaklarında devam ediyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.