Amasya, modern hayvan barınağında sona gelindi

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın öncülüğünde yapımı devam eden bölgenin en donanımlı modern ‘Hayvan Barınağı’nda sona gelindi.

Dokunulmazlık sadece milletvekillerine değil, kadınlara ve hayvanlara da verilmesi gerektiğini her açıklamasında dile getiren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 11 bin metre kare alana yapılan açık ve kapalı olmak üzere bölgenin tam donanımlı modern hayvan barınağının son durumunu Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye meclis üyeleri ve hayvan sever vatandaşlar ile birlikte yerinde inceledi.

‘MİNİK DOSTLAR İÇİN ALTTAN ISITMA SİSTEMİ OLAN MEKANLAR HAZIRLANIYOR’

Amasya adına önemli bir hizmetin yapım aşamasında sona gelinmesinin mutluluk verici olduğunu söyleyen Vali Mustafa Masatlı şunları kaydetti;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla sizlerin de bildiği gibi Hayvan Hakları Yasası ile ilgili hazırlıklar başladı ve akabinde de Meclis Hayvan Hakları Komisyonu bununla ilgili titiz bir çalışmadan sonra yasa tasarısını meclise sevk etti. Hayvan Hakları Yasası geçti. Hayvan Hakları Yasası geçtikten sonra nasıl ki bu dünyada bizler hep beraber, mutlu, her şeyi hak ederek, yaşamla ilgili her şeye ihtiyacımız varsa hayvanlarımızın da, sokaktaki canlarımızın da ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Bununla ilgili olarak da tüm ülkede bir çalışma başladı. Belediye Başkanımız burada ayrı bir farkındalık göstererek farklı bir çalışmaya imza attı. Bu çalışmayla ilgili yürüttüğü yatırımları beraber izledik. Burası alan olarak 12 bin metrekare üzerine kurulu. Orman Bölge Müdürlüğü’nden 49 yıllığına Belediyemize tahsis edilen ve inşaası süren Modern Sokak Hayvanları Barınağı’mızda sona gelindi. İlk defa burada alttan ısıtma sistemli dünyaya örnek olacak çalışmalar yapıyoruz. 

Doğal yaşam alanına sahip olan barınak, Tarım Orman Bakanlığı Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün teşvik ve desteğiyle yapılmakta ve yaklaşık 500 sokak hayvanına ev sahipliği yapacak.

Kurulacak tesisimizde röntgen cihazı, ultrason cihazı, ameliyathane, müşahede, karantina odası ve laboratuvar üniteleri olacak.  Kedi evleri, yabani hayvan bölümü, evcil hayvan bölümü, doğal yaşam alanı bulunan modern bir barınak olacak. Minik dostlarımız için alttan ısıtma sistemi olan mekanlar hazırlıyoruz. Barınağımıza alacağımız her sokak hayvanının aşıları, tedavileri ve kısırlaştırması yapılacak” dedi. 

‘DOKUNULMAZLIK SADECE MECLİSTE OLMAMALI, KADINLARA VE HAYVANLARA DA VERİLMELİ’

Türkiye’de olmayan bir şey yaptıklarını, doğal alanda hayvanların gezmelerini sağladıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bizim bir özelliğimiz var, proje ekibimiz, mimar, mühendis arkadaşlarımız buradalar biz taklide paydos diyoruz. Biz yaparsak tam yaparız, adam gibi yaparız, tek yaparız. Bir numara yaparız nedir bu Türkiye de olmayan bir şey yaptık, doğal alanda hayvanların gezmelerini sağlıyoruz. Zaman zaman insanlarımız diyor ya hayvanları topluyorsunuz mahkum muamelesi yapıyoruz. Hayır! Gördüğünüz şu ormanlık alanda hayvanlarımız gezip akşam evlerine geliyor. Biz buraya barınak demiyoruz. Komplike hayvan oteli. Alttan ısıtma, ilk defa, röntgen ameliyathane gibi istenen özelliklerin olduğu komplike bir alan oluyor. Bizdeki hayvanlardan ücretsiz hayvan alabiliyorsunuz, tatile giderken ücretsiz bırakabiliyorsunuz onun için Türkiye’de tek.  Nasip olursa 45 gün sonra açıyoruz.

Ayrıca aşağıda otopark alanında piknik alanı ve çocuk oyun alanı yaptık. Burada modern bir tesis açıyoruz. Burası modern bir hayvan şehri olacak. Zannediyorum ki çevre illerden de buraya gelecekler. Sağ olsun devletimizin bize bu konuda yardımları var lakin bize gelen paranın 2-3 misli de biz harcadık. Bize cihazlarla maliyeti 12 milyon lirayı buldu. Hayvanlar da cenabı hakkın emaneti diyerek, onların da bir sahibi olduğunu, Amasyalının da onlara herkesten iyi bakacağına emin olun istiyoruz. Dokunulmazlık sadece mecliste olmamalı, kadınlara ve hayvanlara da sağlanmalı diye düşünüp, inanıyorum. Bu sloganı da uzun zamandır söylüyorum. Buranın devreye girmesiyle sokakta hayvanların zarar görmesinin önüne geçiyoruz. Bunu kabullenmemiz mümkün değil ve en büyük cezaya çarptırılmalı diye düşünüyorum. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Evlerinizde aşısız hayvan bulundurmayın, getirin biz ücretsiz aşılıyoruz. Onların sağlık taramasını biz yapalım. Amasya’mızda bakıma muhtaç ve sokakta hayvan bırakmayacağız. Hemşehrilerimize ve Amasya’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.