Erdemli Belediyesi bölgede fark yarattı

Atıl tarım arazilerini üretime kazandırıyor, GES kurup enerji giderlerini sıfırlıyor, yeni turizm trendleriyle fark yaratıyor, ücretsiz eğitimle gençlere umut oluyor. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gerçekleştirdiği sıra dışı projelerle yöre halkının gönlüne taht kurdu. Vatandaşla olan samimi iletişimi ona “Erdemli Başkan” lakabını kazandırdı.

Üreten, üretilene artı değer katan bir anlayışla, üretim ekonomisi çalışmalarını yürüten Mersin’in sıra dışı başkanı Mükerrem Tollu, üretim üzerine ve siyaset üstü çalışmalarıyla bölgede fark yaratıyor. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Belediyenin en önemli görevi, en önemli misyonu da kentin geleceğini doğru planlamak ve programlamak.

Bunu yaparken de sadece devlet imkânlarıyla bu işlerin olmayacağını biz biliyoruz. Üreten belediyeciliği, üretken belediyecilik anlayışını kentte hâkim kılmamız gerekiyor.

Biz elbette kentte yol yapmak, köprü yapmak, fiziki hizmet sunmak gerçekten önemli ve çok değerli. Bunu zaten biz çok mükemmel bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Bir yılda sadece 450 milyon TL’lik yol yatırımdan yeni turizm trendleri olan bungalov, glampinglere varıncaya kadar yatırımları üretim ekonomisiyle yürüten Mersin’in çalışkan başkanı Mükerrem Tollu, kenti bölgenin incisi hâline getirdi.

Başkan Tollu’yu sıra dışı kılan en önemli projelerden biri ise kırsalda bulunan tarım arazilerini üretime kazandırması ve yine atıl alanda kurduğu GES projesiyle enerji giderlerini sıfırlaması ve üzerine gelir elde etmesi.

Turizm merkezi olduk

Başkan Mükerrem Tollu, “Yeni turizm anlayışı bungalovlarda, glampinglerde bunu mükemmel bir şekilde dizayn ediyoruz. Üretken belediyeciliğin en güzel örneğini burada biz yaşıyoruz, yaşatıyoruz. Erdemli artık bir turizm merkezi ve yüzlerce, binlerce turisti biz Erdemli Çamlığı’nda ağırlamanın ve kentimize artı değer katmanın huzurunu, mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Atıl tarım arazileri üretime kazandırıldı

Üretken belediyecilik anlayışını köylerde de hâkim kılan Başkan Tollu, atıl olan tarım alanlarını üretim ekonomisine kattı. Bu tarım alanlarında 490 çiftçiye tohum ve sürüm desteği vererek üretime katkı sundu.

Başkan Tollu, “Bunun yanında bizim yine güneşimiz, doğamız bizim için gerçekten çok ciddi bir avantaj. Kurduğumuz güneş enerji santrali (GES) sayesinde belediyenin enerji giderlerini sıfırladığımız gibi artı kâra geçtik. Bu üretken belediyeciliğin en güzel örneklerden bir tanesi tabii ki” dedi.

Gelecek nesiller için çalışıyoruz sloganıyla yola çıkan Başkan Tollu’nun kurduğu ücretsiz kurs merkezleri, 2 Türkiye şampiyonu ile birlikte kentte fen lisesi kazanan öğrencilerin yüzde doksanını çıkarmayı başardı. Öğrencileri ve öğretmenleri sınavla alan Başkan Tollu yönetimindeki belediyede liyakat ön planda.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini kurduğu Limon Çiçeği ekibiyle gerçekleştiren Başkan Tollu, hayatın her anında vatandaşın yanında yer aldıklarını dile getirdi.

Başkan Tollu, “Yine aydınlık Türkiye’mizin yarınlarını emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitimi ile alakalı orada da çok ciddi gayretlerimiz var. Yüzlerce hatta binlerce öğrencimizi kurduğumuz kurs merkezlerinde devletimizin en prestijli üniversiteleriyle buluşturmanın ve en iyi fen liseleriyle gençlerimizi buluşturmanın gururunu birlikte yaşıyoruz ve bunu yaparken de gençlerimizden tek kuruş bedel almıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Benim belediyem, benim ömrümün sonuna kadar fakruzaruret içerisine düştüğümde muhannete muhtaç etmeden ömrümün sonuna kadar bana insanca yaşamamı sağlar anlayışını biz hâkim kılıyoruz. Kurduğumuz sosyal projelerle hayata geçirdiğimiz Limon Çiçeği projesiyle bu insanlarımızın engellisine, düşkününe, yaşlısına, fakruzaruret içerisinde olan insanlarımıza en iyi şekilde el uzatıyoruz, kimseyi çok şükür kentimizde yaşayan birçok yoksul vatandaşımızı bile muhannete muhtaç etmiyoruz” dedi.

Ayrışmaya yer yok

Başarının sırrının üretim ekonomisinden geçtiğini belirten Mersin’in sıra dışı başkanı Mükerrem Tollu, siyasetten dolayı ayrışmama vurgusunu her gittiği yerde dile getiriyor. Başkan Tollu, “Üreten, üretilene artı değer katan anlayışla çalıştık ve bu çalışmamızı da sürdürüyoruz. Bütün belediyemizin imkânlarını, devletimizin tüm kaynakları üretimden yana ve bunca yatırımın arkasında yatan en büyük sebep de bizim üretim anlayışımız ve üretime değer katan anlayışımızla birlikte başarımızın yegâne kaynağı budur. Gittiğimiz her mahallede, köyden mahalleye dönüşen yerlerimizde şunu söylüyoruz: “Köyde yaşayan insanlarımızın tasasının bir olduğunu, sevincinin bir olduğunu ciddi bir beraberlik, kardeşliğin tesir etmesi adına gayretlerimizi sürdürüyoruz ve bunda çok başarılıyız” dedi.

Yöre halkı memnun

Belediyenin verdiği destekle toprağını ektiğini ve bu yılki hasattan memnun kaldığını ifade eden çiftçi Mesut Topal, “Erdemli Belediyesinin çiftçilere sağladığı ekim projesinden bu yıl ben de faydalandım. Mazot ve tohum desteği aldım. Normalde girdi maliyetleri yüksek olduğu için ekim bu kadar yoktu. Projenin sayesinde ekim oranı bayağı bir yükseldi” dedi.

Gençler mutlu İki yıldır ücretsiz kurs merkezine giderek sınavlara hazırlandığını ifade eden Halil Ercan Çarpar, “Aselsan Lisesini kazandım. İki yıldır Erdemli Belediyesi Ortaokul Kurs Merkezi’nde ücretsiz olarak eğitim, öğretimime devam etmekteyim. Kurs merkezinde okuyan arkadaşlarımla beraber en güzel yerlere yerleştik ve bundan dolayı çok mutluyum” diye konuştu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.