CHP’de ‘DEM’ çatlağı büyüyor… İmamoğlu’ndan Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal’a sert sözler: Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti bulacak

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” sözleri CHP’yi karıştırdı. CHP lideri Özgür Özel bu sözlerin “sürçülisan” olduğunu savunsa da konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Köksal “Dil sürçmesi değil, verdiğim söz üzerine konuştum” dedi. Tartışmaya bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Köksal’ı sert bir şekilde eleştiren İmamoğlu, “Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti bulacak” diyerek Köksal’a adeta kapıyı gösterdi.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL ‘SÜRÇÜ LİSAN’ DEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Köksal’ın sözlerini “Afyon’da bir sürçülisan oldu. Başkanım siz düzeltir misiniz dedi. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de kapıları, tüm siyasi partilere aralıksız olarak açıktır” ifadeleriyle düzeltti.

KÖKSAL’DAN YENİ AÇIKLAMA: DİLİM SÜRÇMEDİ

TV100’den Barış Yarkadaş’a konuşan Köksal konuşmasında herhangi bir dil sürçmesi olmadığını söyledi. Köksal ile telefon görüşmesini anlatan Yarkadaş “Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Partililere yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM

Burcu Köksal, dün saat 21.45’te ‘X’teki hesabından “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” konuşmasını içeren videoyu, “Ben Suriyelileri amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim, diyorum. AKP, mevcut işçileri çıkaracak, PKK’lıları işe alacak, diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğal gaz ve AFJET konusunda destek vereceğim, diyorum. Belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil, garip gurebaya bedelsiz ev yapacağım, diyorum. Gizli kapılar ardında DEM’lilerle görüşüyor, diyorlar. Açık ve net, Afyonkarahisar’ı DEM’lilerle ve HÜDAPAR’lılarla yönetmeyeceğim. Net” notuyla paylaştı.

İMAMOĞLU: YA KENDİNE BAŞKA BİR İŞ BULACAK YA DA BAŞKA PARTİ BULACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisinin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal’ın tepki çeken DEM Parti açıklamasına da, “Bir avuç insan için değil, 16 milyon insan için çalıştık. Bir kişinin tensipleriyle, buyruklarıyla değil; 16 milyonun istek ve talepleriyle hareket ettik. İnsanımızı düşündük. Sevgili dostlar; partizanlığı söküp attık. Bakın ben size bir şey söyleyeyim. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin has evladıyım. En çok çalışan insan olmak için de gayret ediyorum. Ben diyorum ki, ‘Ben çok çalışıyorum.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.