Belediye’den AKP’ye Destek

Belediyeden AKPye Destek-kAKP’nin yerel seçim çalışmaları belediyenin araç ve işçileri ile birlikte yürütülüyor.

30 Mart 2014 seçimlerine hazırlanan AKP, adaylarının açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına başladı. İlçenin çeşitli yerlerinde ‘seçim büroları’ kiralayan AKP’nin seçim bürolarının hazırlığı Akyurt Belediyesi’nin imkanları kullanılarak yürütülüyor.

9 Mayıs 90 Caddesi’nde yer alan seçim bürosunun cam giydirme işleri Akyurt Belediyesi’nin araçları kullanılarak işçiler tarafından gerçekleştirildi.

“HAKKANİYETE UYMAZ”

Konu ile ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi Akyurt İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Belediyenin parasıyla yakıtı doldurulan belediyenin aracı sadece ilçeye hizmet etmek için kullanılabilir, bu paralar halkın parasıdır. Aday olan bir kişi belediyenin imkanlarını kullanarak seçim çalışması yürütemez. Bu yasalarla da açıkça belirtilmiştir. Diğer taraftan hakkaniyete de uymaz” denildi.

CHP’DEN DE TEPKİ!
Cumhuriyet Halk Partisi Akyurt İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada da belediyenin araçlarının seçim çalışmalarında kullanılmasına tepki geldi. CHP Akyurt İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerde uyulması gereken kuralları açıkca ifade etmesine rağmen böyle bir girişimde bulunması kabul edilemez. Halkın parası, belediyenin aracı kullanılarak seçim çalışması yürütelemez” denildi.

‘SEÇİM KURULU KARARI’NDA NE YAZIYOR?

5 Aralık 2013 tarih ve 28842 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yüksek seçim kurulunun 554 nolu kararında uyulması gereken seçim kuralları belirtilmiştir.

J-Seçim Süresince Yapılamayacak İşler;

bb—Memur ve Hizmetlileriyle her türlü araç, gereç ve imkanlarını siyasi partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmalarının, kullanmalarının, yasak olduğuna (298/63-2)

c-Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri,belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişilikleri, umumi menfaatlere hadim cemiyetler ve Bankacılık Kanunu’na tabi teşekküllerin siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayınlarda bulunmalarının yasak olduğuna (298/62-2,63-3)

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.