BBP Lideri Destici:Hırsızlığı, yolsuzluğu ve rüşveti hiç kimse görmezden gelemez

BBP Lideri DesticiBüyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ‘Bir yerde hırsızlık, bir yerde yolsuzluk, bir yerde rüşvet varsa’ hiç kimsenin görmezden gelemeyeceğini söyledi.

BBP Lideri Destici, Antalya’nın Manavgat ilçesinde, İl Başkanı Bekir Bağcı, İlçe Başkanı Mehmet Çayır, BBP Antalya Büyükşekir Belediye başkanı adayı Hulisi Kızılkaya ve partililerle birlikte belediye başkanı adayı Hacı Çayır’ın seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Seçim irtibat bürosu açılışında bir konuşma yapan Destici, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası iktidarın yargıyı yürütmenin kontrol altına almasına tepki gösterdi. BBP Lideri Destici, ‘Bir yerde hırsızlık, bir yerde yolsuzluk, bir yerde rüşvet varsa hiç birimiz görmezden gelemez. Bunun üstünü örtmeye çalışanlarla yan yana duramayız. Bizim böyle bir vebalimiz ve sorumluluğumuz var. Hepimize düşen görev yanlışlar karşısında durmaktır. Hukukun önünü açmaktır. Çünkü hukuk hepimize lazımdır. Bugün lazım olmayanlara yarın olabilir. Onun için adalet geciktirilmemeli.” diye konuştu.

Destici, hukukun önünün açılması ve adaletin geciktirilmemesi için iktidara şu çağrıda bulundu: “Atalarımız derki; Ekmek, su ve aş geciktirilebilir, temele taş koyma gecikebilir, devlete baş bulmak gecikebilir ama; adalet geciktirilmez tez verilmelidir.”

‘MECLİS DERHAL ERKEN SEÇİM KARARI ALMALI’

30 Mart mahalli seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten Destici, seçim sonuçlarının Meclis’in aritmetik tablosunu değiştirebileceğini söyledi. Meclis’in derhal erken seçim kararı almasının zorunluluk olduğunu belirten Destici, yürütmenin vesayetine giren bir parlamentonun bağımsız olamayacağını kaydetti.

Küfürlerin, yumrukların, döner tekmelerin havada uçuştuğu bir Meclis’in vekillerinin bu milleti temsil edemeyeceğini anlatan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meclis derhal bir erken seçim kararı almalıdır. Yürütmenin vesayetinde olan bir Meclis bağımsız değildir. Liderlerin iki dudağı arasından çıkan sözle seçilmiş milletvekilleri, liderlerinin görüşüne ters bir görüş söylediğinin disiplin kuruluna sevk edilerek ihraç ediliyor. Yumrukların, küfürlerin, döner tekmelerin uçuştuğu Meclis bu milleti temsil edemez. Bu Meclis derhal erken seçim kararı almalı. Siz bu Meclis’i temsil edemezsiniz, iyi olanlara sözüm yok. Seçime gidilmeli ve seçimler hür, bağımsız, hazine yardımı adil dağıtılmalı ve liderin iki dudağı arasından çıkan değil, milletin temsilcileri tercihli sistemle seçilmeli.” dedi.

AKP, MHP ve CHP’nin 3 yıl önce yapılan genel seçimlerde halkın karşısına ‘sivil bir Anayasa yapacağız’ diye çıkarak oy istediklerini hatırlatan Destici, geçen süre içinde parti liderlerinin sözünde durmayarak sivil bir Anayasa yapamadıklarını söyledi. Sivil bir Anayasa yapma vaadiyle milletten oy alanların milleti temsil edemeyeceğinin altını çizen Destici, “Seçim sonrası sivil bir Anayasa yapılması için kurulunan o komisyonun Anayasa yapma değil, yapmama üzerine kurulu komisyon demiştik. Zaman bizi haklı çıkardı. Sivil bir anayasa yapamadılar. ” ifadesini kullandı.

Destici, internet erişimin TİB’e bağlanmasının adının sansür olduğunu söyledi. İktidarın son zamanlarda hayata geçirdiğini uygulamalarla demokratik kazanımları yok etmeye yönelik olduğunu olduğunu belirten Destici, bu uygulamaları nedeniyle halkın 30 Mart’ta sandıkta en güzel şekilde cevabı vereceğini kaydetti. Destici, internet erişimin TİB’e bağlanmasının resmen sansür ve fişleme olduğunu ve verilerin 2 yıl saklanacak olmasının ileri demokrasi anlayışıyla izah edilecek bir durumunun olmadığını söyledi.

Destici, konuşmasının ardında partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi, ardında Aksu Belediye Başkanı ve BBP belediye başkanı adayı İsa Yıldırım’ın seçim irtibat bürosunu açmak için Antalya’ya hareket etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.