Suriyelilere oy kullandırılacak iddiası

Suriyelilere oy kullandirilacak iddiasiAdana’da bir mahallede Suriyelilere vatandaşlık numarası verildiği ve oy kullanacakları ileri sürülüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, hükümetin Suriyelilerin Türk vatandaşlığı kazanmalarında hileye başvurduğunu iddia etti. Karakuş yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlığını kazanması gerekenlerin belli olduğunu, ancak Suriyeli sığınmacıların göçmen statüsüne sokularak bunların kabul edildiğini belirtti. Suriyeli sığınmacılarla ilgili partisine mensup milletvekillerince defalarca soru önergesi verildiğini hatırlatan Karakuş, ancak sorularına cevap alamadıklarını bildirdi.

Karakuş, şunları kaydetti: “CHP defalarca sordu cevap vermediler, ama sonunda tespit ettik. Suriye’de yaşanan savaştan kaçan Suriyeliler göçmen statüsünden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılarak çeşitli illerde seçmen yapıldı. En son Adana Seyhan’da belgesini bulduk. Bunların belgeleri elimizde. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler (Suriyelilere asla Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı verilmemiştir, olanlar da sahtedir) demişti, şimdi ben yetkililere soruyorum. Bizim elimizdeki belgede mi sahte, sahte ise bu sahteciliğe neden göz yumuyorsunuz? AKP hükümeti eliyle Suriyeli sığınmacılara bir kaç ay içinde hem de seçimlere aylar kala nasıl vatandaşlık verildi? Onları nasıl seçmen yaptı, bütün yanlışlarına kılıf bulmakta mahir olan AKP bu hukuksuzluğu nasıl meşrulaştıracak?”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.