Fethiye’de çevre atıkları güneş enerjisiyle çalışan bisikletlerle toplanıyor.

fethiye-copFethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Gücümüz sizden, enerjimiz güneşten” sloganıyla çevreci bisikletleri yeni teknolojiyle tanıştırdı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Gücümüz sizden, enerjimiz güneşten” sloganıyla çevreci bisikletleri yeni teknolojiyle tanıştırdı. Belediyenin Türkiye’de benzeri olmayan çevreci bisikletleri, artık güneşten faydalanarak elektrik üretecek ve ilçe halkına hizmet verecek.

Yılın sekiz ayı güneş gören Muğla’nın Fethiye ilçesinde geri dönüştürülebilir atıklar, güneş enerjisiyle çalışan bisikletlerle toplanacak. Belediyenin başlattığı projeyle Türkiye’de örnek olma özelliği taşıyan bisikletli atık toplama araçlarına, güneş enerjisi panelleri takıldı. Sürücüsünü güneşten koruyan paneller hem de bisikletin çalışması için gereken elektrik enerjisini depoluyor. Belediye, 15 mahallede güneşten faydalanarak dönüştürülebilir atıkları toplayacak.

Konu hakkında bilgiler veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, çevre konularında Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceklerini söyledi. Bakanlığın çevre teşekkürü ve çevre ödülünü boşuna almadıklarını her konuda ispat ettiklerini belirten Başkan Saatcı, belediyenin çevre biriminin Türkiye’de ses getirecek birçok projesi olduğunu kaydetti. Saatcı, “Burada beraber çalışmış olduğumuz arkadaşlarımızın çabası ve birimler arası diyalogla Fethiye’ye çevresel bisikletlerimizi hediye etmiştik. Bunlar elektrikle şarj edilen akülü araçlarımızdı. Şimdi ise aküsünü, üstündeki güneş panelinden aldığı enerjiyle dolduruyor. Verimli olduğu takdirde bunu çoğaltacağız. Bu anlamda yapabileceğimiz elimizde 10 adet araç var. Bunların hepsini inşallah güneş paneline çevireceğiz. Bu da bizim nereye doğru gittiğimiz göstergesidir.” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.