Bahçeli: Halk, 30 Mart’ta iktidara ‘4A’nın dersini vermeli

Bahceli; Halk, 30 Martta iktidara 4Anin dersini vermeliMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’ de açlık, asayişsizlik, ahlaksızlık ve adaletsizlik gibi ‘4A’nın hakim olduğunu belirterek, halkın iktidara ders vermesi açısından 30 Mart’ın önemli olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı beldesine gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çok sayıda partili tarafından karşılandı. Daha sonra Nevşehir’in Kozaklı ilçesine geçerek seçim bürosunun açılışını yapan MHP lideri burada vatandaşlara seslendi. Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı siyasi ve sosyal sorunların önümüzdeki süreçlerde gerçekleştirilecek 3 seçime farklı anlamlar kattığını ifade eden Bahçeli, “Ülkenin karşı karşıya kaldığı siyasi ve sosyal sorunlar, mahalli idareler seçimlerine çok daha farklı anlam yüklemektedir. 30 Mart seçimleri böyle bir ortamda yapılıyor, bu bakımdan hangi partiden olursak olalım bu seçimleri önemsemeliyiz. Bu seçimlerin sonuçlarını yakın bir siyasi tarihimizde nasıl bir gelecek belirleyeceğini hep birlikte düşünmeliyiz. Çünkü 30 Mart seçimleri, hemen arkasından 28 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı ve en son 12 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem Milletvekilliği Seçimleri yapılacaktır. Bu seçimlerde eğer halkımız ‘Hepimiz mutlu ve huzurluyuz’ diyorlarsa, o zaman Recep Tayyip Erdoğan ile ‘Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda’ diyebilirler ve 30 Mart’ta oylarını verebilirler.” diye konuştu.

“Ama biz çok şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkımız bu değişimi görebilmiş ise sorun yok, ama olmamışsa o zaman milletçe düşüneceğiz.” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki bu iktidar sorunlarımızı çözemedi, refahı artıramadı, 11 yıldır bu ülkede ne yaptı diye sorduğumuzda bu sorunun cevabını bulmamız lazım. AK Parti millete hangi hizmetleri sundu. Erdoğan, önemli yatırımların yapıldığını söylüyor. TOKİ aracılığıyla büyük toplantılar düzenliyor, taşınan insanlarla kalabalıklar oluşturuyor, sabahtan akşama kadar bunu medyada ortaya koyuyor.”

“CİNNET OLAYLARI ARTTI”

Türkiye’de son yıllarda cinnet olaylarının çoğaldığına dikkat çeken Bahçeli, “Ülkemizde açlık var, ülkemizde asayişsizlik var, ahlaksızlık var, ülkemizde bir adaletsizlik var. Yani ‘4 A’ geçerli. Öbür tarafta yoksulluk, yabancılaşma yozlaşma hakim. Kimse bana itiraz edemez, etmeye de hakkı yok. Kadına şiddetin bu denli arttığı bir ülke gördünüz mü? Gazetelerin birinci ve üçüncü sayfalarına baktığınızda bunu görebiliyoruz. Evin reisi birden bire cinnet geçirip katliam yaptığının bu denli yaygın olduğu bir ülke gördünüz mü? Eğer Türkiye iddia edildiği sosyal yönden barış, huzur ve ekonomik yönden önemli sorunlarını çözmüş olsa toplumda bu sağlıksız durumlar ortaya çıkabilir mi?” diye sordu.

“DEVLETİN OTORİTESİ ORTAYA KONULAMIYOR”

PKK tarafından 2014 yılının özerklik yılı olarak ilan edildiğini dile getiren Bahçeli, halen Türkiye’de 15 kentin bu noktada bulunduğunu ileri sürdü. Bahçeli şöyle konuştu: “Türkiye, bölünmenin eşiğine getirilmiştir. 2014 yılı PKK tarafından özerklik yılı olarak ilan ediliyor. Şimdi Güneydoğu Anadolu’da her gün olaylar oluyor. Analar ağlamasın diyorlar, hepimiz katılıyoruz, analar ağlamasın ama şimdi Hakkari’de vali var, devlet yok, ilçelerde kaymakam var, devlet yok. Böylelikle her gün olaylar oluyor, bu olaylara herhangi bir tedbir almazsanız, önüne geçmezseniz, devletin otoritesini ortaya koymazsanız, orada hiçbir müdahale olmayınca hiçbir olay olmamış gibi algılanır, hiçbir anamızın ağlaması da söz konusu olmaz. İnşallah olaylar olmasın, ama orada devlet elden gidiyor. Türkiye’nin 15 ilinde özerk yönetim aynen Suriye’de olduğu gibi ilan ediliyor, buraya dikkatinizi çekiyorum. Hangi partiden olursak olalım bizim birinci görevimiz birlikte ve bir arada bin yıllık kardeşliğin hukukunu koruyarak yaşamak olmalı, toprağımızı ve bütünlüğümüzü korumak olmalı. Suriye’de olayları gördünüz, orada Batı Kürdistan Özerk Yönetimi 3 kanton şeklinde oluştu. Irak’ta Barzani, Kuzey Kürdistan, yani buraya göre değerlendirirseniz Irak’ın kuzeyi ama Türkiye’nin güneyidir. Orada özerk bir yönetim oluştu. Oradaki peşmerge reisi Diyarbakır’da bir devlet başkanı gibi kırmızı halılarda karşılanıyor ve beraber şarkılar söyleniyor, arkasından da Kuzey Kürdistanlılara Türkiye tanıtımı yapılıyor, böyle bir rezalet olabilir mi? Şimdi de kalkmışlar PKK’yı cesaretlendirerek, Oslo’dan başlayan İmralı canisi ile ahbap çavuş ilişkisi ile Türkiye öyle bir noktaya geldi ki ‘2014 yılında özerk yönetim oluşturacağız, bu gelişmeye engel olursanız bugüne kadar 50 bin kişi öldü, 500 bin kişi de ölebilir diye tehdit ediyor’, şu ahlaksızlığa bakın.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ YOLSUZLUK VE RÜŞVET”

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına değinen Devlet Bahçeli, “Bundan 64 gün önce 17 Aralık sabahı, 5 Ekim 2012 tarihinde başlatılmış olan bir sorgulamanın müdahalesi oldu. Savcı ve kolluk kuvvetlerimiz imar, kamu ihalesine fesat karıştırmak, kara para aklamak ve altın kaçakçılığı gibi suçlardan 41 kişiyi tutukladı. Bunların içindeki 4 bakanın çocuğu bir bankanın genel müdürü bazı işadamları tutuklandı. 64 gün oldu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm siyasi partilerin gündemi bu. TV’ye bakıyorsunuz, yeni bir haber ve yeni tartışma, tartışmanın seviyesi de düşüyor. Siyasi üslupta kullanmayacağı sözünü bir kenara bırakın kahvehanede sohbet edenlerin ağzına yakışmayacak sözler siyaseten kullanılır hale geldi. Böyle bir durum karşısında Türkiye’nin gündemi 64 günden beri yolsuzluk ve rüşvet sorgulaması. Bu sorgulama halen devam ediyor. Olmadık şeyler oluyor savcılar kıyılıyor. 8 bini aşkın emniyet mensubu görevden alındı veya yer değiştirildi. Bunlar içerisinde emniyet müdürü, şube müdürü ve polis kardeşlerimiz var, yani Güneydoğu Anadolu’ya gönderiyorsun, orada mücadele veriyorlar. Şırnak’ta, Cizre’de polisten başka devletin bir yetkilisini görebiliyorsun. Bu zahmeti çeken insanımız, yolsuzluk ve rüşvetin üzerine giderken güneydoğuda ülkesi adına görevini yerine getirirken, bunları niye görevden alıyorsun, niye dağıtıyorsun, niye sorguluyorsun? Türkiye’de bir banka müdürünün evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar para bulunabilir mi? Bu nasıl nasıl ayakkabı kutusudur?” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.