Beldelere haksızlık yapıldı

Beldelere6360 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası ile nüfusu 2 binin üzerinde olan beldelere haksızlık yapıldığını savunan 64 belde belediye başkanı, CHP’li yöneticilerle görüştü.

CHP basın biriminden yapılan yazılı açıklamada, 64 belde belediye başkanının CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile görüştüğü belirtildi ve söz konusu belediyeler adına yapılan ortak açıklama paylaşıldı.

Buna göre, Kanunda “Birleşme ve Katılma yolu ile nüfusunu 2 binin üzerine çıkaran belediye tüzel kişiliğini korur” hükmünün yer aldığı belirtilen açıklamada, söz konusu 64 belediyenin birleşme ve katılma yoluna başvurmaksızın nüfusunu 2 binin üzerine çıkardığı ifade edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in nüfusunu doğal yollarla da olsa 2 binin üzerine çıkaran beldelerin 2014 yerel seçimlerine belediye tüzel kişilikleriyle gireceklerini ve bu konuda çalışma yapacaklarını bildirdiği savunulan açıklamada, düzenlemenin hayata geçirilmediği anlatıldı.

Ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Geldiğimiz noktada Anayasa Mahkemesinin 6360 yasayı onamasından sonra 64 belde halkında büyük bir infiale neden olmuştur. 6360 sayılı kanun ile aynı şartlarda nüfusunu arttıran Ordu ilimizin hakkı teslim edilmesine rağmen 64 beldenin durumu göz ardı edilmektedir. 6360 sayılı kanun çok olumlu ve toparlayıcı olmasına rağmen nüfusu şu an 2 binin üzerinde olan 64 beldeye büyük bir haksızlık yaptı. Adalet ilkesine ters düştü. Bir düzenleme ile mağduriyetin ve bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.