CHP, yolsuzluğu protesto için Taksim’de 30 milyon Euro dağıttı

sarigulCHP’lilerin, internete düşen ses kayıtlarındaki 30 milyon Euro’yu temsilen sahte banknotlarla yaptığı eylem İstiklal Caddesi’nin girişinde düzenlendi. Polis, grubun Taksim Meydanı’na geçişine izin vermedi.

CHP İstanbul teşkilatı, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında gerçekleştiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin dün İstiklal Caddesi’nde ilginç bir protesto gösterisi düzenledi. Taksim Meydanı girişine kadar yürüyen eylemciler, temsilî 30 milyon Euro’nun önünde basın açıklaması yaptı.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları siyaset gündemine bomba gibi düştü. Taksim İstiklal Caddesi’nde toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul teşkilatı üyeleri, söz konusu ses kaydında bahsedilen 30 milyon Euro’yu hatırlatmak için temsili para yığınının önünde protesto gösterisi düzenledi. Eylemciler ise, ayakkabı kutuları ve tapelerde geçen diyalogların yazılı olduğu pankart ve dövizler taşıdı.

Eyleme, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP meclis üyesi Ercan Karakaş, belediye başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmasında yolsuzluk iddialarına değinen Sarıgül, seçimlerde herkesi haktan yana oy kullanmaya çağırdı. Taksim Meydanı’nın Emniyet görevlileri tarafından kapatılması üzerine Sarıgül, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yasakları koydu, Ankara da bu yasakları uyguluyor. Hiçbir demokratik dünyada meydanlar kendi yurttaşlarına yasak değildir.” dedi.

Başbakan’ın memleketi tüm dünyaya rezil ettiğini ve bundan utanç duyduğunu ifade eden İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, “Yırtık ayakkabılarıyla siyasete girenleri geldiği yere gönderin. İstanbul’un her tarafında sağlam irade afişleri var. İşte Başbakan sana sağlam irade sınavı ya ispat et ya da istifa et. Git bu ülkenin sırtından düş artık.” şeklinde konuştu. Eğer Başbakan’ın söylediği gibi kayıtlar montajsa bu iddiayı ispatlamak zorunda olduğunu vurgulayan Salıcı, masadaki sahte Euro’ları göstererek, “Kayıtlarda sözü edilen rakamları, bütün gece yapılan tahliyelerden sonra kalan paranın boyutunun ne olduğunu göstermek için paraların sahtesini vatandaşa göstermek istedik.” ifadelerini kullandı. Kabataş’ta başörtülü bir kadına saldırıldığı ve ‘Camide içki içildi’ iddialarının da asılsız olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Salıcı, Başbakan Erdoğan’ı, inanç ve değerler üzerinden siyaset yaparak, insanları ayrıştırmak ve kutuplaştırmakla suçladı. Salıcı, “Başbakan’ın halktan aldığı parayı, halka geri verelim. Onlar da Başbakan’ın parasının sahtesini görsünler.” diye konuştu.

Konuşmasına ezan okunurken ara veren Oğuz Kaan Salıcı, temsili paraları Taksim Meydanı’na yürüyüp vatandaşlara dağıtmak istedi. Ancak Salıcı’ya, Mustafa Sarıgül müdahale etti. Sarıgül, partililerle polisin karşı karşıya gelmesini istemediklerini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandığında Taksim Meydanı’nı halka açacağını ifade etti. Temsili paralar daha sonra havaya saçılırken konuşmaların ardından kalabalık olaysız dağıldı. Eylem süresince Taksim Meydanı girişi, Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA’lar tarafından tutuldu. Eylem sonrasında herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.