Bahçeli: Paralelin nedeni ses kayıtlarıyla ortaya çıktı

bahceli-burdur-da-5MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra ‘haşhaşi, paralel yapı, örgüt’ gibi ifadeler kullanmasının nedeninin, iki gün önce ortaya çıkan ses kaydı ile anlaşılır hale geldiğini söyledi.

Bahçeli, Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda partililere hitap etti. Saat 21.30’da başlaması planlanan programına yaklaşık 1,5 saat geciken Bahçeli, geç saate kadar kendisini bekleyenlerden özür dilerek konuşmaya başladı.

Türkiye’nin 17 Aralık 2013 sabahına bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile uyandığını hatırlatan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 71 günden beri rüşvet ve yolsuzluğun gereğini yapacağını söyleyemediğini ifade etti. Başbakan’ın kullandığı ‘haşhaşi, paralel yapı, bizi yıkmak, darbe yapmak istiyorlar’ gibi söylemlerinin nedeninin ise iki gün önce ortaya çıkan bir ses kaydı ile açıklığa kavuştuğuna işaret etti. Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında Başbakan’ın 17 Aralık günü Bilal Erdoğan’ı arayarak “Evde ne varsa dağıt” talimatı verdiğini ifade eden Bahçeli, “25 Aralık’taki ikinci dalgada bu olay var. Onun için savcı kıyılmış. ‘Acaba başka ne var?’ korkusuyla ne kadar savcı varsa alayını temizliyor. 8 bini aşan polisi dağıtıyor. Yasaları değiştiriyor” dedi.

GENÇLERE SESLENDİ

Gençlerin demokratik haklarını kullanarak tepkilerini göstermelerinin hakları olduğunu hatırlatan Bahçeli, ancak bunu yaparken sokaktan uzak durmalarını tavsiye etti. Sokak hareketlerini tasvip etmediklerini vurgulayan Bahçeli, “Genç kardeşlerim her zaman demokratik hakkınızı kullanın. İstediğiniz gösteriyi yasa içinde yapın. İstediğiniz zeki buluşlarınızı toplumla paylaşın ama sizi sokağa çekmek isteyenlere aman ola dikkat edin. Genç kardeşlerim, onların anne ve babaları size sesleniyorum. AKP’lilerin hala ‘bu adam masumdur’ sözüne aldanmayın. Birileri bunu yıkmak için eğer bir tıkanma görmüşse sokağı hareketlendirir. Sokak karanlıktır. Sokak kanlıdır. Sokak kirlidir ve sokakta kimin ne olduğunu bilmezsiniz. Onun için genç arkadaşlarım sokak yerine demokrasi içinde bir görev üstlenin” diye konuştu.

“TAŞ ATMAYIN, OY KULLANIN”

Türkiye’de şu an 18-25 yaş aralığında oy kullanma hakkına sahip 10 milyon genç bulunduğunu ifade eden MHP Genel Başkanı, konuşmasını şöyle sürdü: “Eğer 10 milyon sokakta taş atacağı yerde sandığa gidip oy vermiş olsanız Recep Tayyip Erdoğan 10 milyon oy kaybıyla ve 10 milyon oy tepkisiyle, bizim Adana’nın tabiriyle havada takla atar yere düşerken kiriştik gibi döner. Daha belini doğrultmaz. O sebepten dolmayı ülkücü genç kardeşlerim sizi tahrik edip sokağa çekmek isteyen baban da olsa inanma. Sen sandığa git, sandıkta oy kullan.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.