Gölbaşı’nda iki yaka buluşuyor

golbasiGölbaşı’nı ikiye ayıran Konya Yolu için proje hazırladıklarını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yanıt beklediklerini söyledi.

Gölbaşı Belediyesi, ilçeyi ikiye bölen Konya Yolu için bir proje hazırlayarak, Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getirmeyi hedefliyor. İnönü Caddesi ile Karanfil Caddesi’ni Konya yolunun altından bağlayan bir alt geçit ile mevcut belediye binasının önünden sinyalizasyonlu bir kavşak yaparak iki noktada karşıdan karşıya geçişler sağlanması planlanan proje ile ilçe bölünmüş görüntüsünden kurtulacak. Projenin hem kolay hem de maliyet açısından hesaplı olduğunu aktaran Başkan Yakup Odabaşı, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sundukları projenin cevabını umutla beklediklerini vurguladı. Odabaşı, şu bilgileri verdi:

EKONOMİK KAYIPLARA YOL AÇIYOR

“Kara yolu, kentimizi ikiye bölerek birbirinden uzak, kopuk ve parçalı bir yerleşim yeri görüntüsü oluşturuyor. Bu da Gölbaşılı hemşehrilerimizin şikayetlerine yol açıyor. Belediyemiz hizmetlerinin tam olarak ulaşmasına da engel teşkil eden bu durum, zaman ve yakıt tüketimi açısından da ciddi ekonomik kayıplara yol açıyor.

BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Bölünmüşlüğü ortadan kaldıracak proje bizde. Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan fizibilite çalışmaları sonucu en ekonomik ve en uygun düzenlemenin yapılacağı projemizi hazırladık. Bu projede İnönü Caddesi ile Karanfil Caddesi’ni Konya yolunun altından bağlayan bir alt geçit ile mevcut belediye binasının önünden sinyalizasyonlu bir kavşak yaparak iki noktada karşıdan karşıya geçişler sağlanacak.
MALİYETİ AZ

Ayrıca yol ve çevre düzenlemesi yapılıp yol kenarlarında oturma alanlarının yanı sıra otoparklar oluşturulacak. Yürüyen merdivenli ve asansörlü modern alt-üst geçitler ile yayaların karşıdan karşıya geçişleri güvenli bir şekilde sağlanmış olacak. Hazırladığımız proje, kolay uygulanabilirliği ve az maliyeti ile dikkat çekmektedir.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.