Ülkeyi yanlış yönetiyorlar

11 YILDA SORUNLAR ARTTI

Kütahya’da konuşan Bahçeli, “İktidar ülkeyi çok büyük bir sıkıntıya soktu. Ülkenin sorunları 11 yılda arttı. 11 yıl içinde açlık, ahlaksızlık, asayişsizlikle adaletsizlik sürekli artmıştır” dedi.

Erdoğan’a: “BU, NE DEMEK”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medyanın iktidarın emrine girdiğini savunarak, “Bir medya patronu, bir açıklamadan dolayı Başbakan tarafından azarlanıyor, o da hüngür hüngür ağlıyor. Bu ne demektir?” dedi.

Kütahya’da, partisinin seçim irtibat bürosunun açılış töreninde konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi: “Demokratik açılım zırvasıyla Oslo’da başlayan, İmralı’da coşan ve Kandil’de noktalanmak istenen bir kuzey Kürdistan özerklik yönetimi oluşturma konuları Türkiye’de PKK’yı cesaretlendirmiş ve 2014 yılım özerklik yılı olarak 30 Mart’tan sonra ilan edeceklerini söylemektedirler. İşte böyle bir süreçte PKK’nın uzantısı olan, PYD denen örgüt, fırsat kollayıp oradan batı Kürdistan özerklik yönetimini organize ederek yeni bir yapılanmaya girmiştir. Irak’ta var. Suriye’de var. Türkiye’de ise Sayın Başbakan’ın Barzani’yle beraber Diyarbakır’da ‘kuzey Kürdistan’ sözünü kullanması ve bu süreç içinde neyin müzakeresini yapmışlarsa o müzakere sonucu ulaşmak istedikleri yer bugün için anlaşılıyor ki kuzey Kürdistan ve özerklik yönetimidir. 3-4 gün önce de Meclis’te yeni bir paket, demokratikleşme paketi adı altında bu özerk yönetimi şekillendirecek, ona meşruiyet kazandıracak bir ihanet paketi daha çıkmıştir. Bütün bunları gördüğümüz zaman Türkiye, bölünmenin eşiğine gelmiştir. Bu, 11 yıllık iktidar döneminde olmuştur. Şimdi Kütahya’dan sesleniyorum. Türkiye’yi kimseye böldürtmeyiz. Türkiye’de bölücü terörle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbirine karıştırmayız. Kürt kökenli kardeş lerimiz, bin yüKk kardeşlerimizdir. Komşuluğumuz var. Kız almış kız vermişiz. 4 milyonu aşkm yuva kurmuşuz. Şimdi kalkıp bu ihanet yolcularına bunları teslim edemeyiz. Şimdi her tarafta söylüyoruz; en son söz bizimdir. En son söz de: Türkiye’yi kimseye vermeyiz. Türkiye’de milletimizin gücüyle aile fertleri olarak Kürt kökenli kardeşlerimizi kimseye yem ettirmeyiz. Türkiye’de terörün kökünü kazır, bülik ve beraberliğimizi devam ettiririz. Ne bir karış toprak veririz ne bir insanımızı kaybederiz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.