Kadınlar mutfakta buluştu

Kadınlar mutfakta buluştu

Balçovalı kadınlar sosyal sorumluluk projesi için mutfağa girdi. Gönül birliği ile toplanan tüm yardımlar, Balçovalılar tarafından yemek haline getirilerek ihtiyaç sahiplerinin sofrasına gidiyor.

BALÇOVA’da öncülüğünü CHP’li kadın belediye meclis üyelerinin yaptığı sosyal sorumluluk projesi ile çok büyük geçim sıkıntısı yaşayan ailelere haftanın iki günü sıcak yemek yardımı yapılıyor. İki ay önce başlatılan projenin başlangıcında bir araya gelen kadınlar evlerinde hazırladıkları yemekler ile kermesler hazırladı. Buradan elde ettikleri biriktiren Balçova’nın öncü kadınları, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’dan pazaryerinde mutfak ve araç-gereç yardımı aldıktan sonra malzemeler alarak yemek yapmaya başladı.

HAYIRSEVERLERDEN KATKI
Pazaryerinde yapılan alışverişler ve hazırlanan yemekler ile kampanya kısa sürede Balçova’da duyuldu. Maddi yardımların yanı sıra, malzeme yardımı yapan hayırseverlerin katkısı bir anda arttı. Yemeklerin evlere götürülmesi için araçlarını tahsis edenler sıraya girdi. Firmadan manava, kasaptan şarküteriye kadar herkes destek olmaya başladı. Tamamen gönüllülük esasına göre yürüyen proje sayesinde, her hafta 150 ailenin evine sıcak yemek götürülüyor. Yemek götürülen aileleri kimsenin bilmediğini ifade eden Balçovalı kadınlar “Proje artık kendi kendine işliyor. Yardımseverler yardım yapıyor, biz mutfakta kendi evimize yemek hazırlar gibi hazırlıyoruz vatandaşımız da sıcak yemek yiyor” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir dizi açılış yapmak üzere İzmir’e gelerek Balçova Aşevi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, kadınlardan proje ile bilgi aldı. Günaydın “Bir belediye başkanı bana milyon dolarlık yatırımlarını gösterseydi, kadınlarımızın bu küçücük mutfakta yaptıkları hizmet kadar etkilenmezdim. Bu ülkede çok ciddi bir geçim sıkıntısı var. Biz yoksulun, darda olanın her zaman yanında olacağız. Bir anne şefkati ile çalışan kadınlarımızın elleri öpülür” dedi. Projeye lojistik destek veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ilçede imece kültürünü her alanda hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade ederek “Bu projeyi hazırlayan ve uygulayan kadınlarımız çok kutsal bir işe imza atıyorlar. İnsanlara kamunun çok büyük katkısı gücü olmadan da bir şeyler yapılacağını gösterdiler. Hepsini kutluyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.