Ankara’da Karakaya rüzgarı esiyor

Mevlut_Karakaya-1MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, seçim anketlerinde diğer iki rakibini yakaladı.

Seçim anketleri MHP’nin Ankara’da iddialı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr.Mevlüt Karakaya, Ankara’da MHP rüzgarı estirmeye başladı. Anketlerde Mevlüt Karakaya’nın sürpriz bir şekilde oy artırdığının ortaya çıkmasının ardından, Ankara’da seçimin Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında geçtiği yönünde estirilen hava da değişti. MHP adayı Karakaya’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı alabileceği ihtimalinin kuvvetli olduğu konuşulmaya başlandı.

Seçim anketleri Ankara’da MHP adayı Mevlüt Karakaya rüzgarı estiğini gösteriyor. Bu zamana kadar yaptığı seçim anketleri ile 2014 yılında en çok seçim anketi çalışması içerisinde bulunan Gezici Araştırma’nın, Ankara için gerçekleştirdiği son Mart 2014 Seçim Anketi, oldukça şaşırttı. Adaylar arasındaki oy farklarının yakınlığından ziyade, MHP adayı Mevlüt Karakaya’nın %29,5 olarak çıkması MHP’yi görmek istemeyenlere tokat gibi cevap oldu.

Anketlerde Mevlüt Karakaya’nın sürpriz bir şekilde oy artırdığının ortaya çıkmasının ardından, Ankara’da seçimin Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında geçtiği yönünde estirilen hava da değişti. MHP adayı Prof.Dr.Mevlüt Karakaya’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı alabileceği ihtimalinin kuvvetli olduğu konuşulmaya başlandı.

Gezici Araştırma’nın 1 – 2 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara’nın 25 ayrı ilçesinde gerçekleştirdiği seçim anketinde, toplamda 6 bin 436 kişi ile yüz yüze görüşüldüğü ifade edildi. Sözcü Gazetesi’nin haberine göre “Ankara’da kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?” sorusuna ankete katılanların cevabı Melih Gökçek oldu. Buna göre bir önceki seçimlerde %38 civarı oy alan Melih Gökçek, Gezici’nin anketine göre 2014 yerel seçimleri öncesi %36,3 olarak görülüyor. Bütün bu seçim anketi tartışmaları devam ederken, Ankara’yı kapsayan bir diğer seçim anketi de ORC Araştırma’dan geldi. ORC’nin Ankara Seçim Anketi çalışmasında ise çok daha farklı bir sonuç ortaya çıktı.

KARAKAYA’NIN ORANI ŞAŞIRTTI

Anketteki en büyük sürpriz ise MHP’nin adayı Mevlüt Karakaya’dan geldi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Mansur Yavaş’ı aday gösterekrek Ankara’da tarihinin en büyük oy oranını yakalayan MHP, bir sonraki genel seçimlerde ise büyük bir oy kaybı yaşamıştı. O dönemlerde MHP’nin %28 civarında aldığı oy oranında Mansur Yavaş faktörünün rol oynadığı ifade ediliyordu. Ancak Gezici’nin anketine göre durum oldukça farklı.

İşte o anketin sonuçları:

AKP – Melih Gökçek : %36,3
CHP – Mansur Yavaş : %31,2
MHP – Mevlüt Karakaya : %29,5

CHP’NİN OYU DÜŞTÜ MÜ?

Ankette bir diğer şaşırtıcı sonuç ise CHP’nin aldığı oy yüzdesi hakkında oldu. Anket sonuçlarına göre bir önceki yerel seçimlerde %31,5 oranında oy alan CHP, bu defa çok az da olsa %0,3 oranında bir oy kaybı yaşıyor. MHP ise anketteki sonuçlara göre Ankara’da tarihinin en yüksek oy oranını yakalıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.