VERGİDE SON GÜNE KALMAYIN

VERGİDE SON GÜNE KALMAYIN

Erdemli Belediyesi, belediyeye ödenmesi gereken vergilerle ilgili vatandaşlara bilgilendirme mesajı yayımladı. Evsel Katı Atık, Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinde 30 Kasım tarihinin son gün olduğuna dikkat çekilirken, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için bu hatırlatmanın yapıldığı ifade edildi. Konu hakkında bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Belediyesince alınan vergilerin Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi. Tollu, “ayrıca belediyeler hangi partiye mensup olurlarsa olsun, nüfus oranına göre eşit miktarda hizmet ve katkı alır” diyerek muhalefet belediyesi, iktidar belediyesi gibi kavramların önemli olmadığını vurguladı.

Erdemli Belediyesinden yapılan açıklamada, Evsel Katı Atık, Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinde 30 Kasım tarihinin son gün olduğu hatırlatıldı. Ayrıca İlan-reklam vergisini ödemeyi unutan vatandaşlara da hatırlatmaların yapıldığı açıklamada Evsel Katı Atık vergisi konusuna da değinildi.

EVSEL KATI ATIK VERGİ KARARINI BELEDİYELER ALMIYOR
Evsel Katı Atık vergisinin merkezi hükümetin kararı ile tüm Türkiye’deki belediyelerce tahsil edildiğinin ve belediyelerin bu konuda karar alma yetkisinin olmadığının dile getirildiği açıklamada, bu konuda bilgi kirliliği olduğu ifade edildi. Evsel Katı Atık Vergisinin merkezi idare tarafından alınan karar ve talimat ile uygulanmaya başladığını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da yaptığı açıklamada, Türkiye’deki tüm belediyelerin bu kararı uygulama zorunluluğu olduğunu sözlerine ekledi.

BİZ LAF DEĞİL HİZMET ÜRETİYORUZ
Vergi almanın mantığının, alınan vergilerin hizmete dönüşmesi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Tollu, bu konuda Erdemli’nin son derece iyi bir örnek olduğunu vurguladı. Son 4 buçuk yılda Erdemli tarihinin en büyük hizmet atağını gerçekleştirdiklerinin altını çizen Tollu, “alınan vergilerin bir kuruşu dahi boşa gitmiyor. Bizler laf üretmiyoruz, dedikodu yapmıyoruz. İşimize bakıyoruz. Başkaları konuşuyor, biz çalışıyoruz. Erdemli’nin lafa değil, hizmete ihtiyacı var. Biz de tam olarak bunu yapıyoruz. Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. İcraatlar ortada. Daha düne kadar yürüyecek yol yoktu Erdemli’de. Sonuç itibari ile bunca hizmeti vatandaşımızdan aldığımız destekle, güçle ve toplanan vergilerle yapıyoruz. Bu vergiler halkımıza hizmet olarak dönüyor. Belediyecilik tam anlamı ile budur” dedi.

İKTİDAR BELEDİYESİ, MUHALEFET BELEDİYESİ DİYE BİR ŞEY YOK
Son zamanlarda bazı yanlış bilgilerle vatandaşların yanlış yönlendirilmeye çalışıldığının altını çizen Başkan Tollu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tüm Türkiye’de bütün belediyeler İller Bankasından pay alır. Bu pay, o belediyenin nüfus oranında belirlenir. Mersin Büyük şehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi arasında fark olacaktır. Çünkü Mersin’in nüfusu Erdemli’den büyüktür. Mesele bu kadar basittir. İstersen iktidar belediyesi ol, istersen muhalefet belediyesi ol; bu gerçek değişmez. İktidar belediyesinde olursan daha çok pay, muhalefet belediyesi olursan daha az pay alırsın diye bir şey yok. Bakınız 4 buçuk yılda Erdemli’de ne hizmetler yapıldı. Tarsus Belediyesi, Toroslar Belediyesi, yıllardır belediyeciliğin en iyi yapıldığı, en iyi hizmetlerin verildiği yerler. Demek ki oluyormuş. Önemli olan niyettir, çalışmaktır, azimli olmaktır. İster muhalefet belediyesi ol, ister iktidar; sen çalışırsan, bu yönde niyet alırsan, en iyi hizmeti alırsın. Erdemli’de de durum aynen böyle olmuştur.”

Başkan Tollu, toplanan vergilerle bu hizmetlerin gerçekleştirildiğinin altını bir kez daha çizerken, “önemli olan bu hizmetlerin devamlılığı için herkesin üzerine düşen sorumluluklarının farkında olmasıdır. Erdemli daha da gelişecek ve güzelleşecektir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.