Adana’da MHP kesinleşti

mhp-li-bal-sozlu-nun-onune-konulmak-istenenAK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Hüseyin Sözlü’nün kazanmasının ardından yaptığı itiraz sonucu açılan 114 sandıktaki sayımlar seçimi etkilemedi. Bu sandıklarda 64 oy AK Parti’ye, 60 oy ise MHP’ye çıktı. MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi, Konya Milletvekili Faruk Bal, “Sözlü’nün önüne konulmak istenen takoz kaldırılmıştır” dedi.

MHP’li Bal, parti binasında yaptığı basın toplantısında, AK Parti’nin Seyhan 3. İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonucu 114 sandıkta geçersiz oyların tekrar sayımının yapıldığını, AK Parti’ye 64 oy, MHP’ye ise 60 oy çıktığını söyledi.

AK Parti’nin tüm oyların yeniden sayılmasına ilişkin taleplerinin ilçe seçim kurullarında reddedildiğini de belirten Bal, şunları söyledi:

“Dolayısıyla arada 22 bin civarında, 20 bini aşkın bir oy farkıyla kazanmış olan MHP adayı sayın Sözlü’nün önüne konulmak istenen takoz kaldırılmıştır. Adana’da seçim sulh ve sükunet içinde geçti, ama seçimden sonra fırtınalar koptu. AKP her şeyi hazmeden bir parti ama Adana’daki seçim sonuçlarını bir türlü hazmedemedi. Başta Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, seçimlerin ilk sonuçlarının alındığı andan itibaren bir fişek attı, ‘Adana’da iki gün içinde her şey değişebilir’ dedi. Arkasından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, devlet gücünü de arkasına almak suretiyle seçim kurulları üzerinde yoğun bir baskı uyguladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da aynı şekilde akla ziyan iddialar ile Adana’da bir kamuoyu yaratmaya çalıştı. Amaçları belliydi, seçim kurulları üzerinde baskı yaparak, Adanalıların iradesini seçim kurulları kararlarıyla ortadan kaldırmaktı, Adana’daki seçimleri iptal ettirmekti. Bu akla ziyan işler, ilçe seçim kurullarına yapmış oldukları itirazların bumerang gibi geri dönüp, suratlarına şamar gibi çarpılmasıyla sona ermiştir.”

AK PARTİ İL SEÇİM KURULU’NA İTİRAZ EDECEK

AK Parti’nin 114 sandıkta yapılan sayımın seçimi etkilememesi üzerine il seçim kuruluna itirazda bulunarak sandıkların tamamının açılmasını isteyeceği iddia edildi. AK Parti il yöneticilerinin akşam saatlerinde itiraz için görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

KARAİSALI’DAKİ FARK 40’A ÇIKTI

Adana’nın Karaisalı ilçesinde AK Parti’nin seçim sonuçlarına itirazı üzerine oylar tekrar sayıldı. Yeniden yapılan sayımın ardından resmi olmayan sonuçlara göre 6 bin 557 oyu olan AK Parti Adayı Yusuf İyi’nin oyu 6 bin 504’e, 6 bin 567 oy alan MHP Adayı Sadettin Aslan’ın oyu da 6 bin 544’e düştü. İtirazdan önce 10 oy farkı, itiraz sonrası yapılan sayımda 40’a çıkmış oldu. MHP adayı Aslan’ın seçimi kazandığı kesinlik kazandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.