Nazilli Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Yaptı

30 Mart seçimlerinin ardından Nazilli Belediyesi’nde MHP’li Haluk Alıcık’ın ikinci döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleşti.

CHP ve AK Partili meclis üyelerinin faaliyet raporu öncesi yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren MHP’li Başkan Haluk Alıcık, meclis üyelerine sert üslup kullanırken, CHP’li Meclis üyelerine ise Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sayısal üstünlüğe sahip olmadığını işaret ederek ‘Büyükşehir de ihtiyacınız var. Bunu da iyi bilin. Herkesin birbirine ihtiyacı var, herkesin dostluğa ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

AK Parti ve MHP’li meclis üyelerin tamamının katıldığı, CHP’li Nezahat İçer’in mazeretli ve Bağımsız Meclis Üyesi Pınar Kaftancıoğlu’nun ise mazeretsiz olarak katılmadığı ilk toplantıda meclis komisyonlarının seçimi yapıldı. Nazilli Belediyesi’nde 30 Mart yerel seçimlerinde güvenoyu alarak ikinci kez Belediye Başkanı seçilen Haluk Alıcık ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile yeni dönemin ilk meclis toplantısı Belediye Meclisi toplantı salonunda yapıldı. 12 maddelik meclis toplantısına geçilmeden önce ise Hasköy mahallesinin fiyat tarifesinin görüşülmesinin aciliyeti bulunduğu belirtilerek ek gündem görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ ‘AKSÜT’ OLDU

31 Belediye Meclis Üyesinden 29’unun katıldığı toplantıya izleyicilerde yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Haluk Alıcık Başkanlığında ki ilk toplantıda geçici divan kâtipliğini meclisin en genç üyeleri olan CHP’den Tuğçe Çimen ve Cihan Doğan yaptı. Ardından gündem maddelerine geçilerek Meclis Komisyonlarının seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimler sonucunda Meclis 1. Başkan Vekilliğine MHP’li Ziya Aksüt, Meclis 2. Başkan Vekilliği’ne MHP’li Deniz Depboylu, Meclis Divan Katipliği’ne MHP’li Hulki Karakaya ve Nevzat İzgü, Encümen Daimi Üyeliğine ise MHP’li Dursun Öztunç, Kemal Aşık ve Hakan Kumcuoğlu’nu seçildiler.

JET HIZIYLA KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Nazilli Belediye Meclisi’nin yeni komisyon üyeleri şu şekilde oluştu; Belediye Malları Takdir Kıymet Komisyonuna MHP’li Hakan Kumcuoğlu, Belediye İmar Komisyonu; MHP’li Gürdal Yüzügüler, Hüsnü Savranoğlu, Mustafa Akkaya İle CHP’li Nezahat İçer ve AK Partili Necmettin Esenlik. Askerlik Meclisine; MHP’li Yılmaz Kınlı, Mal Müdürlüğü Gayrimenkul Satış Komisyonu; MHP’li Dursun Öztunç. 2014 yılı Plan ve Bütçe Komisyonuna; MHP’li Doğan Güneş, Erkin Özbek ve Mehmet Koşar ile CHP’li Ekrem Eskici ve AK Partili Necmettin Esenlik. Aydın İli Afet Acil Yardım ve Kurtarma Birliğine; MHP’li Kemal Aşık. Nazilli Sağ Sahil Sulama, Nazilli Sol Sahil Sulama ve Akçay Sağ Sahil Sulama Birliği sandık kurulu üyeliğine; MHP’li Hulki Karakaya, Dursun Öztunç, Nevzat İzgü ve CHP’li Avni Yeloğlu. Nazilli Belediyesi’nin üyesi olduğu Ege Belediyeler Birliği temsilcileri de şu şekilde oluştu; MHP’li Vahit Aysan, Çiftçi Malları Koruma Heyetine; Yusuf Güçlü, Hüseyin Ekimci, M.Aytaç Ulu, Muammer Kar, Süleyman Angın. Çiftçi Malları Murakabe Heyetine; Etem Aydoğdu, Ahmet Urgancı, Ahmet Üzer, İsmail Sevgili, Sabri Topuçar. Eğitim Danışma Kurulu 1. Bölge üyeliğine MHP’li Gonca Yelkovan, 2. Bölge üyeliğine ise MHP’li Deniz Depboylu. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine de MHP’li Mustafa Akkaya seçildi.

DENETİM RAPORUNDA SORUN GÖRÜLMEDİ

9 maddenin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Nazilli, İsabeyli ve Pirlibey Belediyelerinin Faaliyet Raporlarının görüşüleceği 10. Madde ertelenerek 11, 12 ve 13. ek gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Gündemin 11. Maddesinde ise 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesi gereğince Belediye Başkanı tarafından görevlendirilen Başkan Yardımcısı’nın ödeneği Belediye Başkanı maaşının 2/3’ü olarak belirlendi. 12. gündem maddesinde ise Nazilli Belediyesi’nin 2013 yılı gelir ve giderleriyle, hesap işlerinin denetim yapılması için Nazilli Kaymakamlığınca Mal Müdürlüğü’nden 1, İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğünden 2 kişi görevlendirilirken yapılan denetim konusunda suç duyurusunda bulunmaya gerek duyulmadığını belirten rapor okundu. 13. Ek gündem maddesinde ise Hasköy’den Merkeze 2 TL, Yukarı Mahalleye 2.5 TL ve öğrenciye ise 1 TL olarak uygulanmasına karar verildi.

FAALİYET RAPORU MECLİSİ GERDİ

Meclis toplantısında 10. gündem maddesinde ise Meclis Başkanı Haluk Alıcık görevi Meclis Başkan Vekili Ziya Aksüt’e devrederek Faaliyet Raporunun görüşülmesine geçildi. CHP ve AK Partili meclis üyelerine söz verilen mecliste CHP grubu İsabeyli ve Pirlibey Belde Belediyelerinin Faaliyet Raporlarını onaylarken, Nazilli Belediyesi’nin Faaliyet Raporunu ise onaylamayarak ret kararı verdi. AK Parti grubu ise üç belediyenin de faaliyet döneminin kendi dönemlerinde olmadığını dile getirerek raporları onaylamadıklarını ifade ederek ret kararı verdi. MHP grubu üç belediyenin de faaliyet raporunu onaylayarak meclisten geçmesini sağladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.