Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz kuduz aşısı

06-1BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DE KUDUZ HASTALIĞININ KONTROLÜ PROJESİ KAPSAMINDA SAHİPLİ VE SAHİPSİZ KEDİ VE KÖPEKLERİ ÜCRETSİZ OLARAK AŞILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de Kuduz Hastalığının kontrolü Projesi kapsamında sahipli ve sahipsiz kedi ve köpekler için ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başlattı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kurtuluş Parkı’ndaki Evcil Hayvanlar Hastanesi’nde gerçekleştirdiği ücretsiz aşılama işlemleri, yılsonuna kadar devam edecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvanlar Hastanesi, Ankaralıların evcil hayvanlarını muayene ve tedavi ettirebilecekleri, kısırlaştırma ve her türlü aşı işlemini güvenle yaptırabilecekleri bir merkez olarak hizmet veriyor. Hastane sahipsiz hayvanların da toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Kurtuluş Parkı içerisinde hizmet veren Evcil Hayvan Hastanesi’nde laboratuar hizmetleri, aşılama, kısırlaştırma operasyonu benzeri hizmetlerin yanı sıra cerrahi müdahaleler de gerçekleştiriliyor.

Hastanede insan sağlığını tehdit eden, insanlara bulaşabilen hastalıkları önlemek, aşılama, muayene, tedavi, kısırlaştırma, ameliyat ve parazitlerle mücadele gibi konularında hizmet veriliyor.

Hastane’de yılda 1 kez periyodik uygulanan kuduz aşısı ile karma aşı, kedi lösemisi aşısı ile halk arasında köpek için öksürük aşısı olarak bilinen aşıların bir program çerçevesinde yapıldığını hatırlatan yetkililer, gaita testleriyle insanlara bulaşabilen parazitlerin varlığını araştırdıklarını ve gerekli ilaç tedavisini uyguladıklarını ifade ettiler.

Hafta içi 9.00-16.30 saatleri arasında hizmet verilen hastaneyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler 433 12 12 ve 433 64 64 numaralı telefonları arayabilirler. Tamamen hizmet amacıyla çalışmalarını sürdüren hastanede, kampanya dışındaki hizmetler için talep edilen sembolik ücret; aşı, ilaç ile tedavide kullanılan malzemelerin temininde kullanılıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.